Cei din USR-PLUS s-au răzgândit în privinţa lui Florin Cîțu. Ce spun acum despre premierul României

Cristian Cojocaru, Ioana Nicolae 20.04.2021, 19:48
Cei din USR-PLUS s-au răzgândit în privinţa lui Florin Cîțu. Ce spun acum despre premierul României

Cei din USR-PLUS s-au răzgândit în privința premierului Florin Cîțu. Anterior, membrii partidului au afirmat că nu mai au sprijin politic după demiterea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății.

Membrii USR-PLUS s-au răzgândit

După ce  Vlad Voiculescu a fost demis din funcția de ministru al Sănătății, Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR-PLUS a afirmat că ”poate fi o variantă” ca Florin Cîțu să rămână în funcție. Această declarație a fost făcută chiar cu câteva ore înaintea unei ședințe a coaliției cu privire la criza iscată de la revocarea lui Voiculescu.

„A fost o primă întâlnire după criza provocată de demiterea unilaterală a ministrului Vlad Voiculescu. Noi am cerut această întâlnire de miercuri, e bine că a fost și ieri. S-au făcut niște pași, înțeleg, în acea ședință. E foarte important să reașezăm această coaliție pe niște baze solide de colaborare loială și colegială între parteneri”, a spus Ionuț Moșteanu la Digi24.

Acesta a afirmat că deși constituțional are acest drept, consideră că fiind vorba despre o coaliție, trebuie să se consulte cu partenerii.

„Am tot auzit vânturându-se în ultimele zile argumente constituționale. Da, premierul are argumentul constituțional să demită un ministru, dar într-o coaliție e nevoie de discuții între parteneri, așa cum a fost din prima zi. Așa, și noi, parlamentarii, avem dreptul constituțional să votăm ce vrem noi în comisii sau în plen și să respingem propunerile Guvernului.

Folosirea argumentelor constituționale nu va duce la nimic bun, trebuie să revenim la masă, să reașezăm pe niște baze de încredere toată discuția în coaliție, să ne întoarcem la programul de guvernare, să avem o abordare mai analitică, să facem ce am promis românilor împreună – PNL, USR PLUS, UDMR”, a adăugat el.

Ionut Mosteanu - poate fi o varianta ca Florin Citu sa ramana premier
Ionut Mosteanu – poate fi o varianta ca Florin Citu sa ramana premier

Se caută soluții pentru a merge mai departe în aceeași formație

După ședința coaliției, Moșteanu a afirmat că se încearcă găsirea unor soluții pentru a merge mai departe în această formulă.

„Repet, mergem mai departe doar dacă ne asigurăm că funcționăm împreună în această coaliție – toate partidele, toți membrii Executivului – și toți vâslesc în același ritm. Dacă vedem că dânsul se așază din nou la masă și respectă – până la urmă despre asta e vorba, despre respect.

Discutăm astăzi, vor fi din nou discuții la 16.00. Noi am intrat în povestea asta ca să facem niște reforme. Am auzit de multe ori cuvântul reformă din gura premierului Cîțu și chiar vrem să vedem și noi că chiar sprijină fiecare ministru, fiecare încercare de reformă, indiferent de culoarea politică a ministrului”, a spus Moșteanu.

Membrii partidului PNL au afirmat că premierul Florin Cîțu are tot sprijinul lor.

„Nu dăm foc la plapumă pentru un ministru. Trebuie să înțelegem că trebuie să ai o echipă constructivă. Sunt convins că dacă ar fi funcționat lucrurile bine între dl Voiculescu și dl Cîțu, dacă dl Voiculescu ar fi comunicat exact, din timp, ce trebuie, fără aroganță și fără infatuare, lucrurile ar fi funcționat altfel . Și mai e ceva, într-o coaliție rufele se spală în familie”, a spus la Digi24 senatorul PNL Eugen Pîrvulescu.

Urmăriți Impact.ro și pe