Florin Cîţu a eliberat din funcţie 103 prefecţi şi subprefecţi. Berbeceanu nu mai este prefect al Capitalei

Ana Anitoiu 03.03.2021, 18:45

Prim-ministrul Florin Cîţu a eliberat din funcţie 103 prefecţi şi subprefecţi, urmând ca alte 36, respectiv 75 de persoane numite pentru aceste funcții să depună jurământul joi. Traian Berbeceanu nu va mai fi prefect al Capitalei. Nu s-a făcut o nominalizare pentru înlocuirea lui, iar atribuțiile acestuia vor fi preluate temporar de un subprefect.

Când își vor prelua atribuțiile noii prefecți și subprefecți

Premierul Florin Cîțu a precizat că în acele cazuri în care încă nu s-au făcut nominalizări de prefecți, subprefecții vor prelua atribuțiile acestora. În urma depunerii jurământului, persoanele numite în aceste funcții își vor începe oficial activitatea.

”Am eliberat 103 prefecţi şi subprefecţi din funcţie şi au fost numiţi 36 de prefecţi din 42 şi 75 de suprefecţi din 85. Mâine, după ora 13.30 vor depune jurământul aceştia şi începând de mâine seară îşi vor prelua atribuţiile”, a spus Florin Cîţu la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului.

Florin Citu a eliberat din functie 103 prefecti si subprefecti. Berbeceanu nu mai este prefect al Capitalei
Florin Citu

Cine ar putea să-i ia locul lui Traian Berbeceanu

După ce Traian Berbeceanu a fost eliberat din funcția de prefect al Capitalei, locul lui ar putea fi luat de Alin Stoica, de profesie avocat, liderul filialei PLUS Sector 6. Aceasta a fost propunerea pe care a anunțat-o marți USR-PLUS.

”Voi pune accent, în aplicarea programului Guvernului la nivelul Bucureștiului, pe reforma administrației. Avem nevoie ca de aer de profesionalizare și depolitizare dacă vrem să schimbăm cu adevărat modul în care a funcționat România până acum. Îmi propun o cooperare foarte bună cu toate organele administrației publice locale, indiferent de culoarea politică, pentru că interesul cetățeanului este pe primul loc. Nu în ultimul rând, îmbunătățirea siguranței cetățenilor va fi un aspect-cheie al mandatului meu. Vom continua inițiativele bune, deja începute, și vom demara altele, doar după ce ne vom consulta cu toate părțile implicate”, a spus Alin Stoica.

Câți prefecți și subprefecți va avea UDMR

Potrivit negocierilor ce au fost făcute în coaliţie, UDMR ar urma să aibă cinci prefecţi şi 10 subprefecţi. Dincolo de cele patru posturi pentru care au fost făcute numirile miercuri – în judeţele Arad, Cluj, Satu Mare şi Sălaj, acest partid ar urma să aleagă şi prefectul judeţului Covasna.

”Organizațiile județene ale Uniunii au decis pe parcursul săptămânilor trecute, pe cine vor propune în funcțiile de prefect și subprefect în județe. Ca rezultat al înțelegerilor din coaliție, nominalizărilor și numirilor de astăzi, UDMR va avea prefecți în următoarele județe: Arad, Tóth Csaba; Cluj, Tasnádi István Szilárd; Satu-Mare, Altfatter Tamás-Ferenc îşi continuă activitatea ca prefect; Sălaj, Dari Tamás”, a anunţat miercuri UDMR, precizând că în perioada următoare, Guvernul va numi și alți prefecți și subprefecți numiți de partid.

Florin Cîțu cere să se facă dreptate în cazul crimelor de la Onești

Recent, prim-ministrul Florin Cîțu a spus că a cerut ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, o anchetă rapidă în cazul crimelor de la Onești. În funcție de aceasta, dacă se va dovedi că angajați din poliție sunt vinovați de o intervenție greșită, aceștia vor fi trași la răspundere. Mai multe detalii, AICI!

”Am vorbit cu domnul Bode despre acest caz. Am cerut o anchetă rapidă. Şi în acelaşi timp să ia măsuri dacă se dovedeşte că au fost vinovaţi din cadrul lucrătorilor din poliţie. Dacă se dovedeşte că din cauza lucrătorilor de poliţie s-a ajuns la acest rezultat, cei care sunt vinovaţi să fie făcuţi răspunzători imediat. Ancheta cât mai rapid, asta i-am cerut domnului Bode, după aceea când avem rezultatele, va veni şi cu deciziile”, a spus Florin Cîţu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...