Florin Cîțu cere pedeapsa pentru cei care au greşit în cazul crimei de la Oneşti. „Am cerut o anchetă rapidă”

Nicu Stan 03.03.2021, 14:01

Florin Cîțu cere pedeapsa pentru cei care au greşit în cazul crimei de la Oneşti. Ce a mai solicitat premierul în cazul luării de ostatici, terminată cu moartea a doi oameni, citiți în articolul de mai jos.

Florin Cîțu cere să se facă dreptate cât mai repede în cazul Onești. ”Cei care sunt vinovaţi să fie făcuţi răspunzători imediat”

Prim-ministrul Florin Cîțu cere pedeapsa pentru cei care au greşit în cazul crimei de la Oneşti.

Premierul Florin Cîţu a spus, referitor la cazul de la Oneşti, unde un bărbat de 68 de ani a ucis doi oameni după ce i-a sechestrat, că a cerut ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, o anchetă rapidă. În funcție de aceasta, dacă se va dovedi că sunt vinovaţi lucrători din cadrul poliției, aceştia să fie trași la răspundere.

Florin Cîțu vrea rezultate cât mai repede în ancheta cazului Onești

Am vorbit cu domnul Bode despre acest caz ieri toată ziua. Am cerut o anchetă rapidă. Şi în acelaşi timp să ia măsuri dacă se dovedeşte că au fost vinovaţi din cadrul lucrătorilor din poliţie.

Deci nu accept că dacă se dovedeşte că din cauza lucrătorilor de poliţie s-a ajuns la acest rezultat, cei care sunt vinovaţi să fie făcuţi răspunzători imediat. Ancheta cât mai rapid, asta i-am cerut domnului Bode, după aceea când avem rezultatele, va veni şi cu deciziile”, a declarat Florin Cîţu.

Ministrul Afacerilor Interne a anunțat că se verifică intervenția polițiștilor

Înainte de asta, Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a afirmat că dacă poliţiştii au văzut că nu dau rezultate negocierile, poate ar fi trebuit să treacă la o altă abordare.

De asemenea, acesta a precizat  că au loc verificări ale structurilor din Ministerul Afacerilor Interne care vizează desfăşurarea intevenţiei în cazul luării de ostatici de la Onești, terminată cu uciderea a doi oameni nevinovați.

Ancheta penală va dovedi de la ce a degenerat luarea de ostatici de la Onești

Lucian Bode a fost întrebat dacă crede că luarea de ostatici de la Oneşti a degenerat după ce una dintre persoanele sechestrate de Gheorghe Moroșan a încercat să se apere.

Am auzit această afirmaţie şi acest lucru va rezulta din anchetă, avem acolo, dincolo de cercetarea noastră, avem o anchetă penală, preluată de Parchet şi va rezulta din anchetă acest lucru dacă într-adevăr, şi asta pe baza declaraţiilor martorilor, una dintre victime l-ar fi atacat pe criminal şi de acolo ar fi fost acel declic la 16.55 când după o perioadă de linişte în care toate lucrurile păreau că evoluează într-o direcţie bună a negocierilor, practic s-a întâmplat acest lucru. Ancheta va dovedi acest lucru pe baza declaraţiilor martorilor”, a explicat Lucian Bode.

Ar fi fost nevoie de o altă abordare a situației?

De asemenea, Lucian Bode a mai menţionat că verificările MAI vizează componenta intervenţiei. “Verificările noastre vizează cea de-a treia componentă, cea a analizei intervenţiei. Dacă au văzut că nu dau rezultate aceste negocieri şi componenta asta a negocierilor, poate că ar fi fost nevoie să treacă la altă abordare.

Cu siguranţă din ancheta noastră trebuie să rezulte un lucru foarte clar, dacă negocierile nu duceau la un deznodământ pentru Poliţie, care era planul doi, ce ar fi avut în plan să facă”, a mai transmis ministrul Afacerilor Interne. Nu în ultimul rând, Lucian Bode a spus că cei vinovaţi trebuie să răspundă în faţa legii.

„Dacă spun asta, iar o să mă înjure”
Urmăriți Impact.ro și pe