Floarea în ghiveci pe care o primești des cadou îți fură energia din casă. Trebuie să o duci rapid pe balcon

Andrei Simion 13.10.2022, 23:24
Floarea în ghiveci pe care o primești des cadou îți fură energia din casă. Trebuie să o duci rapid pe balcon

O floare în ghiveci pe care o primești des cadou îți fură energia din casă. Deși este una dintre cele mai frumoase flori ce ți-ar putea fi dăruite, trebuie să o duci rapid pe balcon, conform specialiștilor în feng shui.

Ce floare îți fură energia din casă

În ciuda faptului că cele mai multe femei iubesc această floare și sunt încântate de fiecare dată când o primesc cadou, ba chiar o cumpără chiar ele, planta nu este tocmai recomandată în locuință.

Conform Ancăi Dimancea, doctor în agronomie și maestru feng shui, această floare absoarbe toată energia. De aceea, când este posibil, mai ales pe timpul verii, este bine ca această plantă să stea pe balcon.

„Orhideea este o plantă foarte frumoasă, îndrăgită de toată lumea. Indiferent de culoarea florilor orhideea nu este donor de energie, dimpotrivă este vampir energetic. Sugestia mea este, pentru cei care iubesc aceste flori, să le scoată pe balcon pe timpul verii sau în curte”, a spus Anca Dimancea la Observator.

Orhideele, care au nevoie de o îngrijire specială de obicei, nu este singurele plante care aduce mai degrabă ghinion în casă. La fel sunt și: monstra, sansieveria, cactusul, euphorbia, clivia și iedera.

Floarea in ghiveci pe care o primesti des cadou iti fura energia din casa
Orhidee. Foto: pexels.com

Ce plante sunt benefice în casă

Pe de altă parte, unele plante, chiar și dintre cele enumerate mai sus, sunt cu adevărat benefice în casă dacă este luat în considerare rolul lor concret de a combate apariția mucegaiului, ce este dăunător sănătății. În plus, acestea au capacitatea de a purifica aerul din locuință, în afară de aceea de a face ca aceasta să arate mai primitoare.

Printre plantele care combat formarea mucegaiului în casă se numără: begonia, ce poate fi pusă chiar și în baie; și asparagus, ideal la rândul lui pentru a elimina excesul de umezeală ce se formează după un duș sau o baie.

Alte plante ce luptă împotriva mucegaiului din casă, dar n-ar fi indicate, conform specialiștilor în feng shui, sunt: Sansevieria, cunoscută și ca limba soacrei, săbiuță sau planta șarpe, dar aceasta are nevoie de multă lumină și de o temperatură caldă, spre deosebire de cele de mai sus; și iedera, ce poate elimina umezeala din orice încăpere.

Urmăriți Impact.ro și pe