Ce trebuie să faci neapărat cu orhideele iarna ca să nu se ofilească. Locul din casă în care trebuie să le așezi

Ana Anitoiu 06.10.2022, 08:05
Ce trebuie să faci neapărat cu orhideele iarna ca să nu se ofilească. Locul din casă în care trebuie să le așezi

Orhideele se numără printre cele mai frumoase flori pe care le-ai putea avea în casă, dar sunt și unele dintre cele mai delicate în ceea ce privește îngrijirea lor. Iată ce trebuie să faci neapărat cu ele iarna, ca să nu se ofilească. Le merge bine într-un anumit loc din locuință.

Orhideele au nevoie de o atenție specială

Pe lângă faptul că trebuie să te asiguri că rădăcinile acestei flori nu putrezesc din cauza udării excesive, este important să ții cont de faptul că necesită o atenție specială, mai ales  în timpul toamnei și iernii.

Conform specialiștilor, orhideele se găsesc în majoritatea zonelor din lume, cu excepția regiunilor cu climă deșertică sau polară, motiv pentru care ar trebui să ai mai multă grijă de ele atunci când temperatura scade.

Ce trebuie sa faci neaparat cu orhideele iarna ca sa nu se ofileasca
Orhidee. Foto: unsplash.com

Ce trebuie să faci cu orhideele iarna

Specialiștii au făcut mai multe recomandări referitoare la îngrijirea orhideelor toamna și mai ales iarna. Primul sfat este să te asiguri că planta primește o cantitate suficientă de lumină, de preferință indirectă, dar puternică.

Apoi, mai este important să așezi ghiveciul orhideei cu fața spre est sau nord și să eviți să îl situezi în curenți de aer sau în apropierea aerului condiționat. Floarea s-ar putea usca din cauza expunerii la astfel de temperaturi prea ridicate și prea scăzute.

Cel mai bine este să ții orhideele într-un spațiu ventilat, dar într-un loc în care să nu fie atinse de generatoarele electrice de căldură. În plus, specialiștii recomandă creșterea umidității mediului pentru aceste flori. Le poți pune ghivecele pe câte un recipient cu apă, puteți folosi un umidificator sau chiar un pulverizator de apă.

Specialiștii au mai atras atenția asupra rădăcinilor orhideelor. În cazul în care acestea par gri, aceste plante trebuie să fie udate prin imersiune. Adică să le pui într-un recipient cu apă până când pământul lor a fost bine înmuiat, pentru aproximativ 15 minute. Atenție! Nu folosi aceeași apă pentru fiecare plantă, ca să nu riști să transmiți o boală prezentă la una dintre ele la celelalte sănătoase.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...