Final în ”războiul gunoiului” din Sectorul 1? Clotilde Armand anunță că firma de salubritate a cedat, adevărul pare să fie altul

Ioana Bucur, Ozana Mazilu 26.08.2021, 11:31

Clotilde Armand își anunță victoria în „războiul gunoiului” din Sectorul 1. Edilul spune că firma de salubritate a cedat, însă adevărul pare să fie, de fapt, altul. Care sunt documentele ce o contrazic.

Clotilde Armand, despre finalul războiului cu firma de salubrizare din Sectorul 1

Joi, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Clotilde Armand își anunța victoria în „războiul gunoiului” din Sectorul 1, afirmând că firma de salubrizare a acceptat „să asigure serviciile la jumătatea prețului solicitat la începutul anului trecut”.

„Compania de salubrizare a acceptat ieri (în scris) la Prefectură să asigure serviciile din Sectorul 1 la jumătatea prețului solicitat la începutul anului. Adică la un tarif de 10-12 milioane de lei pe lună, față de 20 de milioane de lei, cât a cerut inițial. A fost nevoie de: 10 luni de zile de luptă, șantaje și gunoi pe străzi, linșaje mediatice non-stop la televiziunile unor personaje sinistre, de un Consiliu ostil și ignorant la nevoile cetățenilor care au fost furați ani de zile, de 10 luni să înțeleagă asta.
Banii recuperați și salvați vor fi investiți masiv în infrastructură, școli și spitale. În comunitate”, a transmis Clotilde Armand.

Doar că realitatea ar fi tocmai cea prezentată de edil. Jurnaliștii de la știripesurse.ro au publicat minuta discuțiilor de miercuri de la Prefectură, cât și o adresă semnată de primar pe 19 august ce ar arăta că, de fapt, nu ar fi vorba despre o simplă reducere a tarifelor, ci a prestațiilor companiei de salubrizare în Sectorul 1.

Final în ”războiul gunoiului” din Sectorul 1? Clotilde Armand anunță că firma de salubritate a cedat, adevărul pare să fie altul
Mesajul postat de Clotilde Armand

Starea de alertă nu a fost prelungită în Sectorul 1

La începutul săptămânii, prefectul Capitalei a decis să nu prelungească starea de alertă din Sectorul 1. Armand a precizat că în timpul întâlnirii între reprezentanţii companiei de salubrizare şi Primăria Sectorului 1, reprezentanții Romprest au anunțat că se va asigura continuitatea serviciului public de salubrizare aşa cum prevede legea salubrizării şi regulamentul municipial de salubrizare.

„Prefectul Capitalei a decis să nu prelungească starea de alertă în Sectorul 1 pentru că astăzi la prefectură a avut loc o întâlnire între reprezentanţii companiei de salubrizare şi Primăria Sectorului 1 iar compania Romprest Service S.A, din cauza căreia am ajuns să avem stare de alertă pe raza administrativ teritorială a Sectorului 1, a dat asigurări că nu mai şantajează autoritatea locală şi că poate asigura continuitatea serviciului public de salubrizare aşa cum prevede legea salubrizării şi regulamentul municipial de salubrizare”, a scris Clotilde Armand, luni pe Facebook.

Edilul a mai spus că a acceptat compania de salubrizare „ceea ce noi am spus de aproape un an de zile şi a refuzat sistematic să priceapă, menţinând un şantaj ticalos: fără facturi umflate şi fără curăţenie fictivă. În caz contrar vom aveam din nou stare de alertă”.

Urmăriți Impact.ro și pe