Familia Alexandrei Măceșanu, decizie total neașteptată! Detaliul nebănuit care răstoarnă ancheta Caracal

Redacția IMPACT 14.01.2020, 14:16
Familia Alexandrei Măceșanu, decizie total neașteptată! Detaliul nebănuit care răstoarnă ancheta Caracal

DIICOT a finalizat rechizitoriul în cazul anchetei din Caracal. Gheorghe Dincă va fi judecat pentru săvârșirea a două infracțiuni de omor, cea al Luizei Melencu, tânăra de 18 ani dispărută de acasă, dar și cea a Alexandrei Măceșanu, o elevă de 15 ani dispărută și ea. Însă familia Măceșanu nu susține această decizie. Care este motivul?

Finalizarea rechizitoriului în cazul Caracal. Ce urmează?

Ancheta din cazul Caracal pare să se apropie cu pași mici, dar siguri, către o posibilă încheiere. Acest lucru este susținut și de faptul că ieri, Procurorii DIICOT au trimis Dosarul „Caracal” la Parchetul General pentru confirmare.

„În cursul zilei de azi (n.red ieri), 13 ianuarie 2020, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) dosarul „Caracal”, împreună cu rechizitoriul întocmit, pentru verificarea sub aspectul legalităţii şi temeiniciei şi confirmării de către procurorul ierarhic superior”, anunţa Ministerul Public.

Familia Alexandrei Măceșanu, contestă însă această decizie. Prin urmare, avocatul care îi reprezintă va merge marți la la Parchetul General pentru a depune o cerere de infirmare a rechizitoriului. De altfel, familia Alexandrei își dorește ca Bogdan Licu să nu aprobe acest rechizitoriu venit de la DIICOT, subliind că este incomplet și nu răspunde la toate cerințele lor, transmite Antena 3.

Gheorghe Dincă, dus în fața procurorilor DIICOT, 9 ianuarie 2020. Foto: Inquam Photos
Gheorghe Dincă, dus în fața procurorilor DIICOT, 9 ianuarie 2020. Foto: Inquam Photos

Familia nepoatei lui Alexandru Cumpănașu spune că deocamdată, Gheorghe Dincă nu ar trebui inculpat întrucât există mai multe lucruri care nu sunt încă puse la punct. Între aceste motive ar fi inclus și faptul că cererea lor de probare a ADN-ului Alexandrei în afara țării și nu a ajuns încă.

Gheorghe Dincă a fost arestat anul trecut, aproape de sfârșitul lunii iulie și se află acum în arestul Penitenciarului Rahova.

Reamintim că Luiza Melencu, tânăra de 19 ani din localitatea Dioşti, judeţul Dolj, a dispărut în luna aprilie 2019, după ce s-a urcat într-o maşină de ocazie, pe o stradă din Caracal. Procurorii DIICOT, cei care anchetează cazul, l-au acuzat pe Gheorghe Dincă, un bărbat de 66 de ani din Caracal, că a răpit-o, violat-o şi ucis-o pe tânără, dar şi pe o altă adolescentă din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, Alexandra Măceşanu.

Urmăriți Impact.ro și pe