DIICOT, anunț de ultimă oră în cazul Caracal! Ce se întâmplă cu Dincă

Redacția IMPACT 13.01.2020, 13:55
DIICOT, anunț de ultimă oră în cazul Caracal! Ce se întâmplă cu Dincă

Au trecut deja 10 luni de la dispariția Luizei Melencu, eleva din Caracal care nu s-a mai întors niciodată acasă întrucât a fost sechestrată și abuzată și ucisă, după spusele lui Gheorghe Dincă, principalul inculpat în anchetă. De numele său se leagă și dispariția și uciderea din culpă a Alexandrei Măceșanu, o altă tânără din Caracal care dispăruse deja. Dar acnheta din cazul Caracal pare să se apropie cu pași mici, dar siguri, către o posibilă încheiere. Ce soartă va avea Gheorghe Dincă și ce au decis astăzi procurorii?

Dosarul Caracal, trimis la Parchetul General

Procurorii DIICOT au trimis, luni, dosarul „Caracal” la Parchetul General, şeful PG, Bogdan Licu urmând să examineze, alături de un colectiv alcătuit din procurorii Serviciului de îndrumare şi control (SIC), probatoriul strâns în acest caz, transmite Mediafax.

”În cursul zilei de azi, 13 ianuarie 2020, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (P.Î.C.C.J.) dosarul “Caracal”, împreună cu rechizitoriul întocmit, pentru verificarea sub aspectul legalității și temeiniciei și confirmării de către procurorul ierarhic superior.

În vederea soluționării, procurorul general al P.Î.C.C.J., domnul Bogdan Dimitrie Licu, a constituit un colectiv format din procurori din cadrul Serviciului de îndrumare și control (S.Î.C.) și Secției de urmărire penală și criminalistică (S.U.P.C.) – Biroul Criminalistică, care va examina actele de urmărire penală efectuate în cauză și va întocmi un referat cu propuneri, referat care va sta la baza fundamentării deciziei procurorului general”, potrivit unui comunicat de presă al DIICOT, notează Libertatea.

Cazul Caracal pare să nu se mai termine.
Cazul Caracal pare să nu se mai termine.

Deși Dincă și-a tot schimbat declarațiile, ultima dată afirmând că a mai fost ajutat de alți doi complici, un bărbat și o femeie, polițiștii și-au dat seama că aceasta este, din nou, o pistă falsă lansată de Monstrul din Caracal. Autoritățile au făcut planșe foto de identificare a celor doi presupuși complici, însă Dincă nu a recunoscut pe nimeni. Acest aspect a fost susținut și de avocații Tonel Pop și Carmen Obârșan.

Urmăriți Impact.ro și pe