Explicația lui Ludovic Orban pentru a nu institui lockdown-ul după alegeri. „Vă garantez”

Mihai Roșoiu / 02.12.2020, 20:53
Explicația lui Ludovic Orban pentru a nu institui lockdown-ul după alegeri. „Vă garantez”

Premierul României a vorbit, încă o dată, despre un posibil lockdown după alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020. Zvonurile potrivit cărora autoritățile vor institui, din nou, starea de urgență în țară au fost negate. Explicația lui Ludovic Orban pentru a nu institui lockdown după alegeri a fost oferită în această seară.

Șeful Executivului nici nu concepe o astfel de măsură, în ciuda ipotezelor lansate în spațiul public. Orban a ținut să facă precizări clare referitoare la acest subiect îndelungat comentat.

Explicația lui Ludovic Orban pentru a nu institui lockdown-ul după alegeri

Ludovic Orban respinge total ideea de lockdown după finalizarea alegerilor parlamentare. Scrutinul organizat pe 6 decembrie 2020 va trebui să respecte toate regulile aflate în vigoare în acest moment pe întreg teritoriul României:

„ Garantez sută la sută că nu va fi un lockdown după alegeri. Nu ne putem permite din punct de vedere economic. Cine susţine aşa ceva nu face altceva decât să spună minciuni de campanie. Şi preşedintele a fost întrebat de aşa ceva, a spus că nici vorbă. Avem deja un set de măsuri pe care îl aplicăm local, judeţean.”, a spus premierul la România TV.

Explicatia lui Ludovic Orban pentru a nu institui lockdown-ul dupa alegerile parlamentare
Explicatia lui Ludovic Orban pentru a nu institui lockdown-ul dupa alegerile parlamentare

Premierul spune că rezultatele restricțiilor se văd deja

În opinia șefului Guvernului, măsurile luate la nivel zonal și-au dovedit deja eficiența, cazul Constanța fiind pus pe tapet de către Orban. Premierul este convins că situația va fi ținută sub control dacă oamenii vor continua să respecte regulile luate de autorități:

„ Aceste instrumente există, sunt aplicabile peste tot unde creşte numărul de infecţii. Se vede asta şi la Constanţa, iar acolo avem deja rezultate, e o tendinţă de plafonare şi deja vor descreşte. A existat un comportament similar în toate comunele şi oraşele carantinate. Trendul de descreştere e accentuat cu cât există o rigurozitate mai mare în respectarea măsurilor”, a mai declarat Ludovic Orban la România TV.

Care este motivul redeschiderii piețelor

Subiectul redeschiderii piețelor agro-alimentare din România a fost comentat de șeful Guvernului. Măsura anunțată în premieră de Klaus Iohannis a fost confirmată de Orban în aceeași intervenție televizată. Oficialul român a dat vina pe cei care pronosticau zeci de mii de cazuri de infectare pe zi:

„De ce ne îndreptăm spre redeschidere? Suntem pe un trend descendent. Sunt convins că administratorii pieţelor vor respecta normele acum, după ce au fost închişi. Vine şi iarna, şi într-adevăr e foarte frig”, a punctat Orban.

Explicația lui Ludovic Orban pentru a nu institui lockdown-ul după alegeri a fost cât se poate de clară. România nu se închide în ciuda previziunilor, iar acest lucru a fost garantat de liberal.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI