Piețele se redeschid la finalul săptămânii. Motivul invocat de Klaus Iohannis

Mihai Roșoiu 02.12.2020, 14:09
Piețele se redeschid la finalul săptămânii. Motivul invocat de Klaus Iohannis

Alegerile parlamentare din 6 decembrie vor fi precedate de o măsură neașteptată pe care urmează să o anunțe guvernanții. Informația apăruse de mai multă vreme în spațiul public și a fost confirmată de președinte. Piețele se redeschid la finalul săptămânii. Motivul invocat de Klaus Iohannis este surprinzător în actualele condiții sanitare din România.

Piețele se redeschid la finalul săptămânii. Motivul invocat de Klaus Iohannis

Într-o întâlnire cu reprezentanții mass media, președintele Klaus Iohannis a dezvăluit că activitatea în piețele agro-alimentare va fi reluată la acest sfârșit de săptămână.

„Am putut să constatăm că în ultimele săptămâni numărul de persoane nou infectate a scăzut semnificativ. Este adevărat că s-a testat mai puțin. Totuși, scăderea este clară. Această scădere se poate constata cam peste tot în Europa. Nu numai noi am luat măsuri ci și alții.  Asta fiind constatată am discutat cu experții și am decis ca de la sfârșitul acestei săptămâni să fie redeschise piețele. Aceasta este o veste bună și pentru producătorii care vor să vândă în piețe dar și pentru românii care vor să ăîși facă cumpărăturile.”, a spus Iohannis.

Alegeri parlamentare cu piețe deschise

După ce cazurile de infectare cu noul coronavirus în România au depășit borna de 10.000, guvernanții au decis ca piețele din România să fie închise. Singura opțiune pentru comercianți era să-și desfășoare activitatea în exterior. Măsura a stârnit un val de reacții negative la momentul respectiv. În ciuda acestora, autoritățile au menținut restricțiile aprobate.

Se redeschid pietele la sfarsitul saptamanii
Se redeschid pietele la sfarsitul saptamanii

În ultimele zile, numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus au scăzut radical. Pe fondul unui număr mult mai redus de testări, cifrele înregistrate au fost evident mai mici. Acum, autoritățile pregătesc redeschiderea piețelor agroalimentare la sfârșitul săptămânii. Tot în această perioadă vor avea loc și alegeri parlamentare în România.

Autoritățile trebuie să răspundă acuzațiilor

Pentru mulți dintre români, decizia redeschiderii piețelor în România este surprinzătoare. Mulți dintre oameni consideră măsura drept una populistă, menită să aducă voturi actualului partid de guvernământ.

Reprezentanții Executivului trebuie să facă față acestor acuzații și să dovedească faptul că redeschiderea piețelor este oportună. În următoarele ore, autoritățile vor anunța, cel mai probabil decizia prezentantă, în premieră de președinte.

Piețele se redeschid la finalul săptămânii. Motivul invocat de Klaus Iohannis fiind al numărului redus de cazuri de infectare cu noul coronavirus din ultimele zile. Astăzi, au fost raportate 4.916 de noi cazuri de COVID-19, în România, după ultimele 24 de ore, din 15.701 de teste efectuate. Astfel, bilanțul, de la începutul pandemiei de coronavirus în țară, a ajuns la 484.550 de îmbolnăviri cu noul virus.

Urmăriți Impact.ro și pe