Expertiza în dosarul morții Raisei. Polițistul Popescu circula cu 88 de kilometri pe oră, fără să fie în misiune

Mihnea Tălău 03.05.2022, 11:07
Expertiza în dosarul morții Raisei. Polițistul Popescu circula cu 88 de kilometri pe oră, fără să fie în misiune

Raport final, marți, în dosarul morții Raisei, fetița accidentată mortal pe trecerea de pietoni de un agent de poliție. Potrivit expertizei tehnice depuse marți dimineață la Parchet, polițistul care a accidentat două fete, dintre care una mortal, circula cu 88 de kilometri pe oră. El nu se află nici măcar sub control judiciar.

Polițistul circula cu 88 de km/h, fără a fi în misiune

În data de 13 ianuarie, fetiţele Raisa şi Marina au fost lovite de o maşină a Poliţiei, condusă de polițistul Constantin Popescu, în timp ce traversau strada pe trecerea de pietoni. Procurorii spun că agentul nu se afla în misiune şi avea pornite doar semnalele luminoase, nu şi pe cele acustice.

Polițistul Popescu a circulat cu 88 km/h atunci când a accidentat fetițele pe trecerea de pietoni. Neatenția , ignorarea semnelor de circulație și viteza excesivă, toate cuprinse in culpa politistului. Se mai arată că mașina MAI era corespunzătoare din punct de vedere tehnic”, a declarat avocatul familiei Raisei, Adrian Cuculis.

Nu este disponibilă nicio descriere.

Polițistul Popescu nu mai are control judiciar

Inexplicabil este faptul că polițistul nu se mai află nici măcar sub control judiciar, ceea ce însemnă că poate să șofeze și chiar să părăsească țara.

„Decizie inexplicabilă. Polițistul Popescu NU mai are control judiciar. Pe scurt poate să conducă, să plece din țară, să facă orice. În 18.03.2022 la umbra războiului, Popescu scapă de orice urmă de control judiciar după ce a accidentat mortal o fată, iar pe alta a trimis-o în zeci de zile de îngrijiri medicale”, a declarat avocatul Cuculis.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

În plus polițistul care a provocat tragicul accident a refuzat și testul poligraf, după ce inițial se declarase de acord.

Avocatul a mai spus, după refuzul efectuării testului cu „detectorul de minciuni”, că în aceste condiţii poate avea „suspiciunea rezonabilă” că anchetatorii sunt cei care l-au învăţat pe poliţistul Popescu să nu accepte proba. În urma accidentului, procurorii au stabilit că maşina circula cu viteză peste limita legală, care acum s-a aflat cu exactitate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...