Polițistul care a omorât-o pe Raisa pe trecerea de pietoni scapă de controlul judiciar. Poate să plece din țară

Ana Anitoiu 06.04.2022, 15:14
Polițistul care a omorât-o pe Raisa pe trecerea de pietoni scapă de controlul judiciar. Poate să plece din țară

Polițistul care a omorât-o pe Raisa pe trecerea de pietoni, la data de 13 ianuarie, scapă de controlul judiciar. Avocatul Adrian Cuculis a spus că acesta poate să plece din țară, să conducă și să facă orice dorește, chiar dacă în urmă cu aproximativ trei luni a lovit-o mortal pe fetița în vârstă de 13 ani.

Polițistul care a omorât-o pe Raisa a scăpat de controlul judiciar

Avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă familia fetiței ucise în accidentul ce a avut loc pe o stradă din Sectorul 1 din București, a transmis că a fost luată decizia inexplicabilă prin care polițistul Popescu nu mai este plasat sub control judiciar. Bărbatul poate face acum ce vrea, după ce în luna ianuarie a lovit-o mortal pe Raisa și a rănit o altă fetiță, în vârstă de 11 ani.

„Decizie inexplicabilă. Polițistul Popescu NU mai are control judiciar. Pe scurt poate să conducă, să plece din țară, să facă orice. În 18.03.2022 la umbra războiului, Popescu scapă de orice urmă de control judiciar după ce a accidentat mortal o fată, iar pe alta a trimis-o în zeci de zile de îngrijiri medicale”, a transmis avocatul Adrian Cuculis.

Politistul care a omorat-o pe Raisa pe trecerea de pietoni scapa de controlul judiciar
Imagini de la locul tragediei, cu cateva clipe inainte de impact

Mama Raisei, mesaj pentru polițistul care i-a omorât fiica

În luna februarie, mama Raisei, Liliana Barbu, i-a transmis o scrisoare polițistului Popescu, după ce procurorii au anunţat că acesta a refuzat să-i fie făcut testul poligraf. Femeia i-a spus că singurul ajutor pe care îl poate da el în urma tragediei este să facă tot posibilul să nu îngreuneze ancheta.

Anterior, polițistul Popescu i-a trimis familiei Raisei o scrisoare prin care și-a exprimat regretul pentru ceea ce s-a întâmplat și s-a oferit să ajute familia îndurerată. Mama fetiței care a murit i-a amintit acest lucru.

„În scrisoarea pe care ne-ai trimis-o te-ai oferit să ne ajuţi… Acum ar fi momentul să faci ceva, fiind de acord cu testul poligraf şi cu ce ţi se cere! Ajutorul pe care îl poţi da este să faci tot posibilul să nu îngreunezi ancheta… se pare că nici asta nu poţi face! Ţi-am transmis că nu te considerăm criminal, dar se pare că nici om nu prea eşti!!!”, i-a transmis mama fetiţei poliţistului aflat la volanul maşinii care a lovit-o pe Raisa.

Femeia a adăugat că fiica ei era un copil atent și educat care, așa cum se vede și în filmările din momentul tragediei, s-a asigurat înainte de a începe să traverseze strada, pe trecerea de pietoni. Polițistul Popescu le-a lovit cu o mașină a Poliției pe Raisa și pe o altă fetiță, Marina. Cea din urmă a fost rănită, dar a supraviețuit.

Adrian Cuculis a explicat că a susținut efectuarea unui test poligraf cu privire la folosirea de către polițistul Popescu a luminilor de pe rampa maşinii. Avocatul a precizat atunci că bărbatul a declarat că era atent la drum şi nu-şi explică accidentul, dar nu a fost foarte coerent cu privire la locul către care se deplasa și nu a fost clar cine era colegul lui la care a apelat după tragedie şi ce au discutat.

Avocatul familiei Raisei a mai spus, după refuzul efectuării testului cu „detectorul de minciuni”, că în aceste condiţii poate avea „suspiciunea rezonabilă” că anchetatorii sunt cei care l-au învăţat pe poliţistul Popescu să nu accepte proba. În urma accidentului, procurorii au stabilit că maşina circula cu viteză peste limita legală.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...