Ce făcea poliţistul în momentul în care a lovit-o pe Raisa pe trecerea de pietoni. Detaliul revoltător care s-a aflat la audieri

Nicu Stan 19.01.2022, 13:46
Ce făcea poliţistul în momentul în care a lovit-o pe Raisa pe trecerea de pietoni. Detaliul revoltător care s-a aflat la audieri

S-a aflat ce făcea poliţistul în momentul în care a lovit-o pe Raisa pe trecerea de pietoni. Detaliul revoltător s-a aflat la audierile polițistului. Anchetatorii au suspiciuni că polițistul, care a lovit mortal o elevă pe trecere de pietoni şi a accidentat grav o alta, se uita pe telefon în loc să fie atent la drum. Procurorii vor acum imaginile de pe întreg traseul parcurs de polițist.

Ce suspicionează procurorii că făcea polițistul care a omorât o elevă pe trecerea de pietoni și a accidentat grav pe o alta în timpul producerii tragediei

Poliţistul de la Secţia 5 care a accidentat-o mortal pe Raisa pe o trecere de pietoni din Sectorul 1 al Capitalei va ajunge din nou în faţa anchetatorilor. Între timp, şefii lui i-au interzis să mai facă muncă de teren şi a fost transferat la Arhivă. Doar că nici aici nu a poposit prea mult, întrucât şi-a luat concediu de odihnă.

De asemenea, în cadrul dosarului privind accidentul pe care l-a provocat, poliţistul de la Secţia 5 este urmărit penal pentru uciderere din culpă. Astfel, procurorii l-au audiat vineri mai multe ore, iar în finalul audierilor s-a decis plasarea lui sub control judiciar pentru un termen de 60 de zile.

Politistul ar fi produs tragedia din cauza ca era atent la telefon
Politistul ar fi produs tragedia din cauza ca era atent la telefon

Polițistul nu are voie să părăseacă țara

Agentul nu are voie să părăsească țara şi nici să intre în legătura cu martorii din dosar. Procurorul de caz Călin Radu a declarat că agentul nu era în misiune în momentul producerii tragediei şi conducea cu viteză peste limita legală.

O expertiză va stabili viteza exactă cu care se deplasa atunci când a lovit fetițele pe trecerea de pietoni. În plus, polițistul circula cu semnalele luminoase pornite, nu şi cu cele acustice.

Raisa a fost condusă pe ultimul drum de familie

Între timp, Raisa, fetița ucisă pe trecerea de pietoni, a fost condusă pe ultimul drum de familie, prieteni şi cunoscuţi, iar anchetatorii continuă cercetările în dosar pentru a stabili cum s-a produs accidentul. Conform unor surse din rândul anchetatorilor, există suspiciunea că în momentul accidentului poliţistul se uita la telefon în loc să fie atent la drum.

Astfel, procurorii au cerut imagini de pe întreg traseul parcurs de polițistul vonovat de tragedie. Părinții fetei sunt devastați de cele întâmplate, cei doi rămânând de acum cu doar un copil, în loc de doi câți aveau. Raisa mai avea un frățior de 3 ani, iar părinții săi se temeau să îi spună ce s-a întâmplat cu sora lui mai mare.

Urmăriți Impact.ro și pe