EXCLUSIV. Ultimele cuvinte pe care Mihai Constantinescu i le-a spus soției. ”Era trist și dezamăgit”. Ce vrea să facă în amintirea lui

Simona Ecovoiu 16.02.2021, 15:57

Marele artist Mihai Constantinescu a lăsat în urmă un munte de durere, după trecerea sa în neființă, pe 29 octombrie 2019. Prima soție, Mihaela Constantinescu, pe care solistul a adorat-o întreaga viață, îi va purta amintirea în suflet până la ultima ei suflare: ”Mihai a fost un om de o inteligență sclipitoare, un mare talent, un OM al lui Dumnezeu! L-am iubit, l-am apreciat și l-am respectat toată viața mea, și o voi face până la sfârșitul zilelor mele!”, ni s-a confesat Mihaela Constantinescu, în interviul emoționant pentru impact.ro, în care ne-a mai dezvăluit și ultima lor discuție telefonică: ”Mi-a spus că dacă lucrurile legate de sănătatea lui nu se ameliorează, el va pleca…”.

Cât de mare e golul lăsat de Mihai? I-ați fost iubită, soție, iar mai apoi prietenă de suflet. Cum au fost toate aceste etape, în care dintre ele v-ați regăsit mai mult?

Mihai a fost un om remarcabil…un spirit elevat, un suflet ales, o inimă de copil care a trăit într-o lume minunată…lumea conștiinței lui… curată, pură, plină de iubire. Odată cu el, a plecat o parte din sufletul meu, din viața mea, din tot ce aveam mai bun și mai frumos. Am pierdut cel mai important bărbat din viața mea, după tatăl meu. A plecat o energie care nu poate fi înlocuită cu nimeni și cu nimic. Am trăit împreună cea mai frumoasă perioadă a vieții noastre, tinerețea. Ne-am iubit enorm, ne-am respectat și am rămas prieteni. Ne-am bucurat împreună de cea mai înaltă formă a iubirii… IUBIREA NECONDIȚIONATĂ. Am dat proba timpului și am fost victorioși până la sfârșit.

Mihai și Mihaela Constantinescu, la cununia civilă
Mihai și Mihaela Constantinescu, la cununia civilă

După divorțul vostru, Mihai a trăit și alte povești de dragoste, dar i-ați rămas mereu aproape. Există prietenie după divorț? Iubitele lui nu au fost geloase pe dumneavoastră, știind cât de mult v-ați iubit?

Relația specială dintre mine și Mihai nu a fost atinsă de nimeni și de nimic, niciodată. Cu respectul cuvenit celor care au apărut în viețile noastre, noi am rămas întotdeauna alături la bine și la rău, păstrând sentimente de iubire și de prietenie, inefabile.

Ați pozat adesea și alături de soția lui, Simona, petreceați vacanțe în trei. Acum, fiecare face parastas separat…

Mihai nu mai este printre noi. Consider că fiecare trebuie să își urmeze drumul în viață și fiecare trebuie să îi păstreze și să îi venereze memoria, într-un mod personal, cu iubire și recunoștință.

I-ați fost aproape lui Mihai în cele mai grele momente. Când rămăsese fără casă, dar și când a fost operat la inimă. A fost oare mai mult decât prietenie între voi, după divorț?

Între mine și Mihai, au fost întotdeauna iubire necondiționată și prietenie necondiționată, iubirea bineînțeles îmbrăcând forme diferite… Ne-am iubit, ne-am căsătorit, am rămas prieteni. O experiență de viață unică! Îl voi iubi întotdeauna pe Mihai!!!

Mihai vă aprecia enorm, aprecia foarte mult prietenia dumneavostră. În plus, vă considera o femeie puternică. Simona e mai boemă, tot dumneavoastră reușeați să deschideți uși pentru el, în momentele critice.

Mihai a fost un om puternic și foarte generos… El a fost cel care a deschis uși tuturor. Noi, cei apropiați lui, îi datorăm foarte mult, suntem ceea ce suntem și pentru că am avut șansa să îl cunoaștem și să ne bucurăm de lumina lui. A fost un om de o inteligență sclipitoare, un mare talent, un OM al lui Dumnezeu!!! L-am iubit, l-am apreciat și l-am respectat toată viața mea, și o voi face până la sfârșitul zilelor mele!

Mihai și Mihaela au fost căsătoriți timp de 28 de ani
Mihai și Mihaela au fost căsătoriți timp de 28 de ani

De ce nu v-ați mai recăsătorit, după divorțul de Mihai? Ați vreodată la un pas de a vă împăca și să reveniți la o viață de cuplu? Ce a lipsit, totuși?

Nu doresc să mă recăsătoresc în această viață. Nu ne-am certat niciodată, deci nu era nevoie să ne împăcăm. Ne-am înțeles unul pe celălalt, ne-am ajutat, ne-am protejat și am rămas împreună într-o relație sinceră, curată și devotată.

Cum vă descurcați în Italia, în această perioadă, în pandemie? Ce afaceri aveți acolo?

Cele patru componente importante ale vieții mele sunt în echilibru, mulțumesc lui Dumnezeu. Mă refer la sănătate, la zona sentimentală, socială și financiară. Trăiesc în România și îmi desfășor o parte din activități în Italia.

Vi se mai întâmplă să-l visați pe Mihai? Ați vorbit vreodată cu el, când trăia, despre moarte? Cum privea trecerea dincolo de această lume?

Îl visez foarte des pe Mihai și asta mă ajută foarte mult. Mă gândesc mult la el și ne întâlnim în vis… Nu am vorbit niciodată despre moarte.

Mihaela a rămas alături de Mihai și în cele mai grele momente ale vieții
Mihaela a rămas alături de Mihai și în cele mai grele momente ale vieții

Care au fost ultimele cuvinte pe care Mihai vi le-a spus? Ați păstrat vreun obiect al lui sau de la el? Dar verigheta voastră?

Am vorbit la telefon cu câteva ore înainte de începutul sfârșitului. Era duminică și era trist, dezamăgit și îngrijorat, pentru că nu se simțea bine. Am vorbit de mai multe ori în acea zi. La ultimul telefon, mi-a spus că “dacă lucrurile legate de sănătatea lui nu se ameliorează, el va pleca”. Am simțit atunci că se va întâmpla ceva grav, dar nu m-am gândit nici măcar o secundă la moarte. Am continuat să mă rog, așa cum am făcut tot timpul, sperând într-un miracol… Da, am păstrat câteva obiecte din casa noastră, cel mai important fiind o icoană superbă cu Iisus. Bineînțeles că păstrez verigheta. Este un obiect sfânt pentru mine. Ne-am căsătorit din dragoste, tineri, frumoși, fericiți. Pe verighetele noastre, este scris “Mihai și Mihaela”.

Intenționați să înființați Festivalul de muzică ”Mihai Constantinescu”?

Intenționez să fac mai multe lucruri în amintirea lui Mihai. Este modul în care îi voi cinsti memoria și îi voi transmite iubirea mea eternă…

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...