EXCLUSIV. Moartea Mălinei Olinescu a fost sau nu sinucidere? Dezvăluirile lui Călin Geambașu răstoarnă tot, cum s-a finalizat, de fapt, ancheta

Dorina Alexandrescu 23.01.2021, 17:59
EXCLUSIV. Moartea Mălinei Olinescu a fost sau nu sinucidere? Dezvăluirile lui Călin Geambașu răstoarnă tot, cum s-a finalizat, de fapt, ancheta

Mălina Olinescu nu s-a sinucis? Cum s-a încheiat ancheta. Călin Geambașu, declarații-șoc, la 9 ani de la decesul solistei, în exclusivitate pentru redacția Impact: „Mama Mălinei are certificatul INML. Nu înțeleg de ce nu îl face public”.

Sinucidere sau nu? Călin Geambașu, dezvăluirile ce răstoarnă tot ce se știa

Călin Geambașu, ”fratele” regretatei Mălina Olinescu, solista care s-a prăbușit de la balcon, pe 11 decembrie 2011, ne-a acordat un interviu de suflet, în exclusivitate pentru impact.ro. Pe 29 ianuarie, Mălina ar fi împlinit 47 de ani. Călin nu crede că prietena lui de suflet s-ar fi sinucis. Declarațiile lui vin să răstoarne tot ce se știa despre acest caz care a îndoliat o țară întreagă:

”Ancheta nu a dat un verdict ferm. Tot ce au transmis autoritățile a fost că nu a fost omor și că ar fi existat condițiile unui accident (datorită stării de confuzie provocată de combinația dintre pastilă de somn și echivalentul a două beri). Doina, mama ei, are certificatul INML care atestă acest lucru în doar câteva fraze, negru pe alb. Nu înțeleg nici acum de ce nu îl face public și lasă să planeze o umbră de mister nejustificat asupra unui șoc pe care cu toții l-am înțeles greșit la început”, ne-a spus Călin.

Au trecut 9 ani fără Mălina, prietena ta de suflet. Ați copilărit împreună, ați colaborat pe plan muzical, ați fost nedespărțiți. Cât de mult doare dorul?

E o invaliditate pe care trebuie să o acceptăm și să continuăm. Este exact că și cum ți-ai fi tăiat accidental un deget, însă continui să funcționezi, chiar și cu acel deget lipsa. Cu toate că și în prezent avem soliste foarte bune în trupa, Mălina însemna pentru mine ceva mai presus de prietenie sau de muzică; însemna practic o viață întreagă petrecută împreună pe scenă. Până la final.

”Prietena mea, Angi, îmi zicea că a visat-o pe Mălina, care îi transmitea că încă nu pleacă de “pe aici” fiindcă ar avea ceva voci de tras cu mine”

Ți s-a întâmplat să o visezi, să o simți aproape, la greu?

Nu sunt o persoană care să cred în vise sau în stele, însă, prietena mea, Angi, chiar a avut un vis care s-a transformat într-o realitate superbă. Îmi zicea că a visat-o pe Mălina care îi transmitea că încă nu pleacă de “pe aici” fiindcă ar avea ceva voci de tras cu mine. La scurtă vreme după visul ei, eram cu trupa la Studio, repetam, și absolut din întâmplare am descoperit în computer un folder cu 50 de melodii la care Mălina trăsese vocea cu mulți ani în urmă pentru a servi drept ghid fetelor din grupul vocal. Acele 50 de melodii Mălina le-a tras într-o singură zi! Atât de bine le-a cântat, încât chiar dacă erau doar “demo”, am decis împreună cu colegii mei că putem să îi dedicăm un spectacol în memoriam având în prim-plan Vocea Ei, în timp ce noi acompaniam microfonul la care ea trăsese acele voci, trandafirul roșu și… mai ales amintirea ei. Spectacolul a avut loc la Teatrul Constantin Tănase, chiar de ziua ei, în 2013, a fost gratuit și l-am intitulat “Glas De Înger”. A fost o emoție continuă timp de 2-3 ore. Momentele le-a prezentat Octavian Ursulescu și au depănat amintiri Titus Munteanu, jurnalistul Andrei Nourescu și Adrian Romcescu.

Dezvăluirile lui Călin Geambașu despre Mălina Olinescu
Călin Geambașu a fost ca un frate pentru Mălina Olinescu

Ai strâns multe amintiri cu Mălina, și vesele și triste. Care îți vine acum prima, în minte?

Noi mergeam vara pe Litoral, în anii ‘80, unde părinții noștri cântau 2-3 luni, iar acolo petreceam mult timp cu activitățile specifice copiilor. Legătură noastră a devenit însă mult mai apropiată după ce am chemat-o la o preselecție pentru Școală Vedetelor, în 1995. A fost admisă pe loc. O amintire haioasă a noastră este legată de Festivalul Național de Muzică Mamaia 1996, când interpretăm un duet pe melodia compusă și orchestrată de mine, ”DOAR UN VIS”. La un moment dat era un anume vers care ne făcea pe amândoi să râdem, iar la repetiții nu mai puteam continuă melodia fiindcă ne bușea pe amândoi râsul. Niște puști. În ziua Concursului, amândoi am evitat să cântăm versul respectiv de teamă acelui râs ce ar fi urmat. Am luat Locul 3 în acel an. Au urmat apoi nenumărate turnee prin țară cu Școală Vedetelor și ani mulți la noi în trupă, totalizând sute de concerte împreună.

”Mălina nu era o tipă festivă. Modestia, bunul-simț și profesionalismul desăvârșit o caracterizau cel mai mult”

Pe 29 ianuarie ar fi fost ziua ei naștere. De obicei petreceați împreună la aniversările ei?

Mălina nu era o tipă festivă. Modestia, bunul-simț și profesionalismul desăvârșit o caracterizau cel mai mult. Cadoul etern pe care colegii mei împreună cu mine i l-am făcut de ziua ei va rămâne spectacolul în memoriam, ”Glas De Înger”.

”Mama Mălinei are certificatul INML. Nu înțeleg nici acum de ce nu îl face public”

Cum s-a încheiat ancheta privind decesul Mălinei și cine stă în apartamentul ei? A fost sinucidere, omor sau accident?

Știu că Doina Spătaru, mama Mălinei, a închiriat cuiva apartamentul. Ancheta nu a dat un verdict ferm. Tot ce au transmis autoritățile a fost că nu a fost omor și că ar fi existat condițiile unui accident (datorită stării de confuzie provocată de combinația dintre pastilă de somn și echivalentul a două beri). Doina, mama ei, are certificatul INML care atestă acest lucru în doar câteva fraze, negru pe alb. Nu înțeleg nici acum de ce nu îl face public și lasă să planeze o umbră de mister nejustificat asupra unui șoc pe care cu toții l-am înțeles greșit la început. Perioada ce a urmat a adus multe lămuriri asupra percepției pe care am avut-o inițial cu toții, doar fiindcă era mai simplistă, dar nu neapărat și fondată. Impactul de moment și atât de nejustificat ne-a știrbit tuturor din limpezime, iar asta e păcatul nostru. Iartă-ne, Doamne!

Urmăriți Impact.ro și pe