Cine este Sebastian Colțescu, arbitrul care a provocat un uriaș scandal de rasism în Liga Campionilor. În trecut a amenințat că se sinucide

Mihai Roșoiu 09.12.2020, 08:03
Cine este Sebastian Colțescu, arbitrul care a provocat un uriaș scandal de rasism în Liga Campionilor. În trecut a amenințat că se sinucide

Sebastian Colțescu este vedeta negativă a momentului în fotbalul mondial. Arbitrul român este implicat într-un scandal de rasism nemaivăzut. Microbiștii autohtoni știu însă că „Sebi” are câteva antecedente, care au atras atenția opiniei publice. În cele ce urmează vom încerca să răspundem întrebării pe care și-o pun fanii fotbalului european în aceste zile: cine este Sebastian Colțescu, arbitrul care a provocat un uriaș scandal de rasism în Liga Campionilor?

Trecutul craioveanului este unul care cuprinde multe momente delicate. Atât pe plan profesional cât și personal, Sebastian Colțescu este o persoană controversată.

Cine este Sebastian Coltescu, arbitrul care a provocat un urias scandal de rasism
Cine este Sebastian Coltescu, arbitrul care a provocat un urias scandal de rasism

Colțescu, arbitrul care a provocat scandalul de rasism în Champions League, contestat și în România

Protagonistul episodului de miercuri seara, de la Paris, are un trecut tumultos în arbitraj. În meciul PSG și Bașakșehir Colțescu a fost implicat într-un scandal de rasism, numindu-l „negru” pe Pierre Webó. În România, gafele olteanului sunt de altă natură. Arbitrul este considerat de multă lume drept o persoană foarte instabilă.

Sebastian Colțescu este un adevărat „rege” al cartonașelor galbene și roșii. Este recunoscut pentru ușurința cu care îi avertizează pe jucători, fiind contestat inclusiv de către foști arbitri de renume din acest punct de vedere. Contestat în multe situații pentru felul în care își face meseria, Sebastian Colțescu a continuat să arbitreze, deși a avut multe momente în care a dat senzația că vrea să renunțe.

În urmă cu 13 ani, centralul craiovean era exclus de pe lista FIFA de către conducerea CCA de atunci, ajungând să arbitreze în Liga a II a. Prestațiile slabe i-au adus această retrogradare. Lucrurile s-au schimbat și Colțescu a revenit în elita arbitrajului românesc.

Tentativele de sinucidere ale lui Sebastian Colțescu

În 2008, Sebastian Colțescu a vrut să se sinucidă. Suspendat după meciul Gaz Metan Mediaş – FC Braşov, „fluieraşul“ acuzat în trecut că ar fi luat bani de la dinamovistul Cristi Borcea (care i-ar fi achitat ratele la Mercedes), a suferit o criză. Colțescu a vrut să se arunce de la fereastra apartamentului său din Craiova.

Arbitrul central Sebastian Coltescu, din Craiova
Arbitrul central Sebastian Coltescu, din Craiova

Un vecin a alertat echipajele de intervenție, care au ajuns rapid la fața locului. La vederea pompierilor, Sebastian Colțescu a revenit în apartament fără să fie necesare discuțiile specifice acestui gen de situații. Ulterior, arbitrul a mers la mai multe ședințe de tratament și a revenit în arbitraj.

Iată ce spunea la vremea respectivă Ion Crăciunescu despre Sebastian Colțescu, arbitrul care a provocat un uriaș scandal de rasism în Liga Campionilor:

„Colţescu nu are alte probleme, vă spun sigur. Şi-a iubit foarte mult soţia, de care este despărţit, dar asta nu explică gestul său. Acum o săptămână se bucura pentru ea că a obţinut locul doi pe ţară la un concurs de admitere. Frământările sale vin exclusiv din fotbal. Un mare talent, un arbitru foarte bun, de care sistemul şi-a bătut joc. E a doua oară când vrea să se sinucidă“

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI