EXCLUSIV. Horia Moculescu cere înlocuirea lui Roxen la Eurovision. ”Le-aș trimite pe Andra sau pe Delia, fără probe”

Simona Ecovoiu 16.03.2021, 13:23

Roxen, pe numele real Larisa Roxana Giurgiu, în vârstă de 21 de ani, se pregătește intens pentru participarea la Eurovision, concurs care se va desfășura în luna mai, în Olanda. Compozitorul Horia Moculescu a menționat încă de anul trecut că solista nu este potrivită să reprezinte România, părere pe care și-o menține și acum. Artistul ar trimite oricând una din cele trei voci pe care le consideră perfecte pentru show-ul de categoria grea: ” La Eurovision aș trimite-o, fără probe, pe Andra sau pe Delia, dar și Lora este o voce foarte bună. Delia e o voce impecabilă”, ne-a spus Horia Moculescu, în exclusivitate pentru impact.ro.

”Piesa ”Amnesia” este extrem de personală”

Solista Roxen a ratat ediția de anul trecut a Eurovision, din cauza pandemiei de coronavirus, dar, conform regulamentului, ne poate prezenta anul acesta, dar cu altă piesă, ”Amnesia”. Melodia a fost votată de juriul TVR, la începutul lunii martie, și beneficiază de un videoclip interesant. ”Piesa ”Amnesia” este extrem de personală, cuprinde toate aceste sentimente pe care le-am trăit în ultima perioadă și le dă voce. O simt aproape de mine, mă reprezintă, iar sufletul meu și trăirile mele se regăsesc în ea. Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine în tot acest timp. Vă iubesc și așteptam cu nerăbdare să împărtășesc cu voi această piesă minunată”, a menționat artista. Iar regizorul videoclipului, Bogdan Păun, a menționat: ”Am încercat să redăm cât mai bine mesajul piesei și să ținem foarte mult cont de faptul că este unul personal pentru Roxen. Mă bucur de fiecare dată când lucrăm împreună și mai ales că am reînceput treaba pentru Eurovision. Ne place foarte tare ce a ieșit și sperăm că și vouă”.

Horia Moculescu, despre reprezentanta României la Eurovision: ”Roxen este o fată talentată, păcat că nu se vede”

Contactat de reporterii Impact.ro, celebrul compozitor ne-a declarat, referitor la participarea solistei Roxen, la Eurovision: ”M-am interesat la soliștii de vârsta ei, aceștia susțin că Roxen este o fată talentată, păcat că nu se vede. Am o emisiune de radio, seara, cu muzică de calitate, iar pe lista fetelor tinere nu am găsit-o la nici o propunere. Am spus anul trecut că nu ar merita să ne reprezinte la Eurovision și nu-mi schimb părerea nici anul acesta, deși nu i-am mai ascultat ultima piesă”.

Horia Moculescu cere înlocuirea lui Roxen la Eurovision
Roxen va reprezenta România la Eurovision 2021

”La Eurovision aș trimite-o, fără probe, pe Andra sau pe Delia, dar și Lora este o voce foarte bună”

Celebrul compozitor Horia Moculescu are însă un top 3 al solistelor care ne-ar putea reprezenta cu succes la pretențioasa competiție: ” La Eurovision, aș trimite-o, fără probe, pe Andra sau pe Delia, dar și Lora este o voce foarte bună. Nu știu dacă Andra este mai bună decât Delia, poate că are un repertoriu mai bun. Delia e o voce impecabilă”. Horia Moculescu regretă că această competiție nu va mai beneficia de incendiarul public, ca în alți ani: ”Va fi o ediție mai tristă, o vom vedea la TVR, dar asta e situația din întreaga lume, n-aveam ce face”.

Marea finală Eurovision Song Contest 2021 va avea loc pe 22 mai, în Olanda, la Rotterdam

La ediţia cu numărul 65, participă, alături de România, alte 40 de țări, urmând ca semifinalele din 18 și 20 mai, dar şi finala internaţională, din 22 mai, să fi transmise, în direct, de TVR. Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. România a înregistrat mari performanțe, de-a lungul timpului. Pe locul al treilea s-au clasat Luminiţa Anghel & Sistem, la Kiev, în 2005, dar și Paula Seling şi Ovi, la Oslo, în 2010. Iar Mihai Trăistariu a obținut locul 4, la Atena, în 2006, cu celebra piesă ”Tornero”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...