Schimbare pentru România la Eurovision 2021! Cum vom fi reprezentați

Diana Radu 01.04.2020, 11:49
Schimbare pentru România la Eurovision 2021! Cum vom fi reprezentați

TVR a decis cine va reprezenta anul viitor România în competiție. Reamintim faptul că  Eurovisionul de anul acesta a fost anulat din cauza pandemiei. Artistul care ar fi trebuit să participe din partea țării noastre la Eurovision 2020 este Roxen.

Cine va reprezenta România la Eurovision în 2021

Televiziunea publică a decis să meargă la Eurovision 2021 tot cu Roxen, având în vedere că anul acesta competiția a fost anulată din cauza pandemiei. Potrivit regulamentului, o țară are voie să-și păstreze concurentul, în contextul de față, dar trebuie aleasă o altă melodie. De asemenea, țările au și dreptul să aleagă un alt concurent.

„Am certitudinea că Roxen poate impresiona Europa prin atitudine, voce și prezență, chiar dacă piesa selectată nu a avut ocazia să o facă. Vom gasi alt cântec pe care să îl iubim sau nu, dar pe care să nu îl poată ignora nici un ascultător de muzică bună”, spune Liana Stanciu, șef al delegației României la Eurovision

eurovision, romania, 2021, roxen
Cine va reprezenta România la Eurovision în 2021

Piesa pe care Roxen ar fi trebuit să o interpreteze la Eurovision 2020 este „Alcohol You”. Colaborarea dintre TVR și Roxen este una total inedită, deoarece artista face parte din casa de discuri Global Recordes, iar pentru postul public este prima oară când colaborează cu o casă de discuri pentru Eurovision.

„Îmi pare rău că regulamentul nu-mi va permite să cânt „Alcohol You”, o piesă la care țin foarte tare, pe care însă o voi cânta ori de câte ori voi avea ocazia. Abia aștept să ne întoarcem la treabă și să producem cea mai bună melodie pentru Eurovision 2021!”, spune Roxen.

Cât despre țara în care se va ține competiția în 2021, reprezentanții TVR au anunțat că există discuții între organizatori ca evenimentul să se țină tot în Rotterdam, Olanda. De asemenea, se ia în calcul lansarea unui CD oficial cu piesele care ar fi trebuit să fie interpretate la Eurovision 2020.