Horia Moculescu tună și fulgeră după ce Roxen a fost aleasă să reprezinte România la Eurovision: ”Am primit o droaie de telefoane”

Diana Radu 03.03.2020, 10:26
Horia Moculescu tună și fulgeră după ce Roxen a fost aleasă să reprezinte România la Eurovision: ”Am primit o droaie de telefoane”

Horia Moculescu s-a arătat foarte indigndat de faptul că organizatorii selecției Eurovision au ales-o pe Roxen pentru a reprezenta România în competiție. Celebrul compozitor nu-i dă nicio șansă artistei, mai ales că piesa pe care o va interpreta nu e deloc pe placul lui. Despre ce melodie este vorba?

Horia Moculescu despre piesa pentru Eurovision: ”Este o recidivă la «Da, mamă, sunt beată»”

Roxen, în vârstă de 20 de ani, a fost aleasă pe 1 martie de un juriu de specialitate pentru a reprezenta România în luna mai la a 65-a ediţie a concursului Eurovision Song Contest. Artista va interpreta pe scena de la Rotterdam (Olanda) piesa ”Alcohol You”, în care se regăsesc versuri precum:  ”Te voi suna când sunt beată/ O fac pentru că nu eşti aici”. Horia Moculescu a avut o reacție acidă când a aflat cu ce piesă va participa România la Eurovision.

horia moculescu, roxen, eurovision
Reacția lui Horia Moculescu după ce Roxen a fost aleasă să reprezinte România la Eurovision. Sursă foto: Evz

Compozitorul este de părere că versurile melodiei ”Alcohol You” sunt asemănătoare cu cele al piesei ”Da, mamă sunt beată”, interpretată de Delia, despre care nu are oricum o părere bună. Așadar, din punctul lui Horia de vedere, România nu are nicio șansă la Eurovision. De asemenea, Moculescu nu poate înțelege cum membrii juriului au putut face o așa alegere.

”Este o recidivă la «Da, mamă, sunt beată», piesa pe care «i-o reproşez» unei mari cântăreţe, care este Delia.  Se pare că melodia aceasta e ceva mai răsărită decât celelalte patru din punct de vedere al participării la Eurovision. Dar n-am tresărit nici o clipă. Am primit o «droaie» de telefoane de la prieteni derutaţi, şi lucrul cel mai comic a fost juriul… cu 2 membri care nu aveau ce căuta acolo. (Alin Oprea şi Edward Sanda-n.r.), iar ceilalţi trei trebuie priviţi ca o mostră de jenă în formularea verdictelor, Crina, fiind cea mai în măsură… Şi totuşi, şi ea a formulat atât de ambiguu verdictul la fiecare piesă, la un moment dat fiind în situaţia să laude o prestaţie în care Roxen a fost execrabilă”, a declarat Horia Moculescu, potrivit Click.

Roxen a interpretat în preselecții cinci posibile piese pentru participarea la Eurovision și anume: Beautiful Disaster, Cherry Red, Colors şi Storm și Alcohol You, dintre care s-a decis că cea din urmă ar fi cea mai potrivită. Melodia Alcohol You a primit 10 puncte, dintre care cinci de juriu și cinci de la public, în timp ce Storm a primit șase puncte iar restul câte trei puncte.

Membrii juriului care au votat participarea lui Roxen la Eurovison 2020 cu piesa Alcohol You sunt: Alin Oprea, Luminiţa Anghel, Crina Mardare, Andrei Tudor şi Edward Sanda. Despre aceștia, Horia Moculescu spune că în afară de Crina, de la care avea pretenții, niciunul dintre membri nu avea ce căuta în juriu.

Urmăriți Impact.ro și pe