EXCLUSIV FOTO „Buricul” Bucureștiului, acoperit de munți de gunoaie. Scene de coșmar în cartierele preferate ale bogaților

Ana Anitoiu 18.12.2020, 14:15

”Buricul” Bucureștiului este acoperit de munți de gunoaie. Paparazzii Impact.ro au surprins scene de coșmar în cartierele ce sunt frecventate de bogați. Zonele de lux ale Capitalei încep să semene tot mai mult cu cele mai rău famate, iar cauza este incredibilă.

Munți de gunoaie, în ”buricul” Bucureștiului

În imaginile ce au fost surprinse de paparazzii Impact.ro, se vede cum zone de lux din Capitală, precum Dorobanți, Floreasca și Nordului încep să semene pe zi ce trece cu celebra stradă din Ferentari, Aleea Livezilor. Tot mai multe deșeuri se adună unele lângă și peste altele.

Fotografiile prezentate în exclusivitate de Impact.ro arată cum în aceste zone din București considerate de lux se înalță munți de gunoaie. Sacii menajeri plini, precum și fel și fel de cutii și alte obiecte au blocat trotuare aflate în zonele frecventate de bogătașii Bucureștiului.

Cum s-a ajuns să se strângă munți de gunoaie în ”buricul” Bucureștiului

De la sfârșitul lunii noiembrie, compania Romprest nu mai ridică depozitele necontrolate de deșeuri din Sectorul 1, în contextul în care Primăria are facturi neplătite în valoare de 94 de milioane de lei. Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, susține că aceste facturi ar fi umflate. Poliția Locală a sectorului a constatat unele nereguli. Edilul a cerut refacturarea serviciilor prestate în ultima perioadă.

”Cetățenii își doresc curățenie pe străzi pentru că plătesc enorm pentru acest serviciu. Din respect pentru banii comunității locale, nu pot plăti niște servicii prestate doar pe hârtie. Tocmai de aceea, pentru a intra în legalitate, am solicitat prestatorului să refactureze serviciile prestate. Cât de curând vom rezolva această situație, însă doar cu respectarea strictă a legii”, a declarat Clotilde Armand.

EXCLUSIV FOTO Buricul Bucureștiului, acoperit de munti de gunoaie. Scene de cosmar in cartierele preferate ale bogatilor
Munti de gunoaie, in Sectorul 1 al Bucurestiului

Mesaj de la Romprest. Clotilde Armand, reacție acidă

Romprest a transmis că a început, de joi, să colecteze depozitele necontrolate de pe domeniul public, pentru a pune sănătatea publică pe primul loc. La rândul ei, Clotilde Armand a scris pe Facebook că asta înseamnă că reprezentanții firmei au ales să respecte obligaţiile contractuale faţă de cetăţeni. Miercuri, ea amenințase compania cu rezilierea contractului, căreia i-a pus la dispoziție câteva zile pentru a lua acțiune.

”Având în vedere că la data de 17.12.2020 a fost înregistrată o plată parţială pentru facturile restante depăşite de scadenţă, reprezentând doar 7% din totalul debitului restant depăşit de scadenţă pe care autoritatea îl înregistrează faţă de operatorul delegat, având în vedere degradarea accentuată a stării de curăţenie în Sectorul 1, cauzată de acumularea de depozite de deşeuri necontrolate, depuse abuziv pe domeniul public, în această perioadă premergătoare sărbătorilor de iarnă Romprest înţelege să pună sănătatea publică şi interesul legitim al cetăţenilor deasupra acestui conflict”, a transmis Romprest.

Ce amenzi pot fi date pentru depozitarea necorespunzătoare a gunoaielor

De asemenea, Poliția Locală Sector 1 a început recent să identifice deșeurile depozitate ilegal și să le reamintească cetățenilor și agenților economici care își desfășoară activitatea în acest sector ce obligații legale au. Cei care nu respectă regulile se pot trezi cu amenzi usturătoare.

Se pot da amenzi de la 2.000 la 5.000 lei pentru depozitarea sacilor cu deșeuri pe domeniul public – adică, de exemplu, în jurul stâlpilor de iluminat, pe spații verzi etc. – pentru a fi colectate de către operatorul de salubrizare. În plus, se pot da amenzi între 1.500 și 2.500 de lei pentru depozitarea de orice fel pe terenuri virane, proprietate publică sau privată.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...