Exclusiv: Cum a uitat Victor Ponta pactul pe care l-a avut cu Gabriela Firea. Cea mai mare trădare din politica românească. Dezvăluiri din culise

Alexandra Andrei 08.07.2020, 16:30
Exclusiv: Cum a uitat Victor Ponta pactul pe care l-a avut cu Gabriela Firea. Cea mai mare trădare din politica românească. Dezvăluiri din culise

Ambițiile nemăsurate sunt pe punctul de a distruge cea mai sudată prietenie din politica românească, cea dintre Victor Ponta și Gabriela Firea. Impact.ro are toate detaliile.

Exclusiv: Cum a uitat Victor Ponta pactul pe care l-a avut cu Gabriela Firea. Cea mai mare trădare din politica românească

De-a lungul a mai bine de-un deceniu, Gabriela Firea și Victor Ponta s-au susținut reciproc, indiferent cu câte antipatii s-a ales fiecare. Cumva, rolurile au fost foarte bine împărțite și fiecare și-a știut locul încă de la bun început. Firea l-a aservit politic pe Ponta ani întregi, susținându-l necondiționat, iar acesta, din postura de lider al PSD, a avut grijă să o propulseze pe fosta jurnalistă în partid, dar și pe scaunul de primar al Capitalei.

Gabriela Firea a fost cea care a luptat până la epuizare în campania electorală pentru președenție a fostului premier, deși era însărcinată într-o lună avansată și avea mari probleme de sănătate. Soția lui Pandele a ajuns la spital atunci când Iohannis l-a învins pe Ponta și a avut nevoie de 2 săptămâni de odihnă pentru a-și reveni atât fizic, dar mai ales emoțional. Firea a continuat să fie alături de Ponta de-a lungul anilor, chiar și după ce acesta a fost dat afară din PSD de către Liviu Dragnea. Mesajele publice de susținere ale Gabrielei i-au atras furia președintelui PSD de atunci, Dragnea, iar între cei doi a început un adevărat război.

Exclusiv Cum a uitat Victor Ponta pactul pe care l-a avut cu Gabriela Firea. Cea mai mare trădare din politica românească
Victor Ponta și Gabriela Firea au avut un pact în trecut, despre care politicianul pare să fi uitat complet

Dar loialitatea acesteia nu s-a oprit aici. După arestarea lui Dragnea și preluarea partidului de către Marcel Ciolacu, Gabi Firea a făcut pressing constant pentru ca PSD să facă o alianță cu partidul Pro România, dorind să îl aibă aproape pe cel care i-a fost aliat și prieten în ultimii zece ani. Luni la rând, Firea a făcut eforturi pentru a aplana conflictele dintre cei doi lideri de partid, tocmai în speranța că alianța va deveni realitate.

Dezvăluiri din culise

Mai mult, în luna februarie, atunci când între cele două partide începuseră deja animozitățile, primarul general al Bucureștiului a participat la Congresul Pro România, acolo unde a urcat pe scenă și a vorbit la superlativ despre Ponta și despre faptul că ar putea realiza priecte fabuloase împreună. Ea a subliniat faptul că fostul premier cunoaște toate problemele cu care se confruntă Bucureștiul.

“Îi mulțumesc lui Victor Ponta pentru că are o viziune și pentru faptul că înțelege că așa nu se mai poate. Avem de ales dintre următoarele două: ori pierdem separat, individual, ori câștigăm împreună”, a declarat aceasta.

Ei bine, proverbul “frate, frate, dar brânza e pe bani”, pare să i se aplice perfect fostului premier, care a aruncat la gunoi mulți ani de prietenie și devotement. Totul în doar câteva clipe, atât cât i-a fost necesar să declare într-o conferință de presă faptul că nu consideră că PSD-ul are un candidat potrivit la Primăria Capitalei. Din această declarație se înțelege clar că se dezice total de buna sa prietenă. Impact.ro are toate detaliile scandalului momentului.

Exclusiv Cum a uitat Victor Ponta pactul pe care l-a avut cu Gabriela Firea. Cea mai mare trădare din politica românească
Gabriela Firea l-a susținut public pe Victor Ponta foarte mulți ani

“S-au purtat discuții puternice în ultimele trei zile. Ponta dorește 40 de candidați proprii la locale, chiar dacă nu mai recunoaște acum că a avut această cerință. Ciolacu i-a spus că nici nu se poate pune problema de așa ceva, iar Ponta s-a supărat și, ca să îl sperie pe Ciolacu, a anunțat că nu o sprijină pe Firea și că există posibilitatea ca el însuși să candideze la primărie. Desigur, nu are de gând să facă asta, Ponta țințește mult, dar mult mai sus. El vrea putere, mai multă putere decât a avut până acum. Nu se va mulțumi cu scaunul de primar. Are alte aspirații. Ciolacu nu s-a speriat nici el deloc, mai ales că nu este foarte încântat ca Firea să capete și mai multă putere. Nu de alta, dar dacă iese iarăși primar, ea va fi în 2021 liderul PSD. La rândul său, Ponta nu a trădat-o în mod intenționat, ci pur și simplu pentru că este un prădător politic. Lui îi pasă mai mult de el, de jocurile lui politice, de planurile și aspirațiile lui, decât de femeia care i-a fost sprijin mai mult decât i-a fost propria familie. La el totul este o strategie, o tablă de șah. Totul se face rațional, agresiv și fără niciun fel de sentiment pentru nimeni”, au mărturisit surse din apropierea celor doi.

La un calcul simplu, informațiile venite din PSD par absolut credibile. Conform ultimelor sondaje, Pro România a trecut de 11%, în timp ce PSD a scăzut sub 21% și este în cădere liberă. Ponta simte că deține controlul și plusează:

“El are două scopuri. Fie să absoarbă PSD-ul, fie să îl decimeze, iar Pro România să fie noul partid de stânga. Vrea Să ajungă lider absolut, iar asta înseamnă președenția României”, au mărturisit aceleași surse.

Ultimele vești au dărâmat-o pe Gabriela Firea, iar în termen de numai trei zile, a fost trădată de trei oameni pe care i-a stimat și ajutat foarte mult: Marcel Ciolacu, cel care nu este prea convins să o sprijine în alegeri, de Victor Ponta, pe care l-a considerat mereu ca pe un fel de zeu, dar și de Robert Negoiță, nimeni altul decât finul său, care s-a retras din PSD și a lăsat să se înțeleagă că există posibilitatea să candideze împotriva celei care îi este nașă, dar și prietenă apropiată. Reacția Gabrielei a fost una virulentă în spațiul public, ba chiar a anunțat că este dispusă să își retragă candidatura, dacă va trebui să lupte cu cei doi. În privat, însă, fosta jurnalistă este cu nervii la pământ.

“De aceea i s-a făcut rău în birou zilele trecute. Pentru că primește lovituri pe bandă rulantă, este trădată și rănită de oameni la care nu se aștepta niciodată, oameni care i-au promis că o vor susține până n pânzele albe. În timp ce o încurajau, acești oameni făceau strategii și o trădau pe la spate. Sunt momente dificile pentru Firea, iar soțul ei este foarte îngrijorat când o vede atît de dărâmată, de tensionată.”, au mai mărturisit sursele.

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandra Andrei
Masterandă la Jurnalism, Alexandra activează pe postul de redactor pentru Impact.ro din anul 2020. Noi am remarcat-o pentru calitățile sale timpurii, devenindu-ne colegă încă din perioada...