EXCLUSIV. Ce au făcut vedetele din România pentru animalele lor de companie după ce acestea au murit. Imagini în premieră din ”Raiul Animalelor”

Ana Anitoiu 26.12.2020, 16:15

Unele dintre vedetele din România, precum Corina Chiriac și Mirabela Dauer, au avut animale de companie pe care le-au iubit enorm, așa că, atunci când a venit momentul să se despartă de ele, nu au făcut-o oricum, ci le-au trimis în ”Raiul Animalelor”, cu mesaje înduioșătoare.

Ce au făcut vedetele din România pentru animalele lor de companie după ce au murit

În comuna Cățelu din județul Ilfov, situată aproape de București, se află cimitirul ”Raiul Animalelor”. Acolo, vedete precum Corina Chiriac, Mirabela Dauer, Cornel Dinu, Ovidiu Komornik, dar și Mărioara Murărescu, și-au îngropat animalele de companie pe care le-au iubit mult. Unele dintre celebrități au scris mesaje emoționante pe pietrele funerare ale animăluțelor care le-au adus bucurie.

”Mi-e foarte dor de tine, Jexy”, a scris Corina Chiriac. ”Dormiți ușor… Ființele mele iubite!”, a scris și Mirabela Dauer pentru ai ei Dick și Bonzo. ”18 ani minunați! Vei rămâne sufletul nostru pentru totdeauna! Te vom iubi mereu! Mama Noemi și tata Mihai”, a scris Mihai Mitoșeru pentru Tommy. ”Cum te-ai dus tu, suflețel,/ Cam grăbit așa nițel/ Să nu mai superi pe nimeni/ Să ne fie la toți bine/ Ai fost bun pân ‘ la sfârșit/ Și noi toți te-am ocrotit”, a scris și Mărioara Murărescu, înainte de a muri, în anul 2014, pentru câinele ei, King.

EXCLUSIV. Ce au facut vedetele din Romania pentru animalele lor de companie dupa ce au murit. Imagini in premiera din Raiul Animalelor
Imagine din cimitirul ”Raiul Animalelor”

Imagini înduioșătoare, lăsate de vedete pentru animalele lor de companie

În cimitirul ”Raiul Animalelor”, unde mai multe vedete și-au îngropat animalele de companie, sunt pietre funerare cu imagini în care apar fie doar aceste animale, fie acestea, alături de stăpânii lor. De exemplu, Cornel Dinu a comandat o piatră pe care apare și imaginea lui, îmbrățișându-l pe Nero, un câine ciobănesc german pe care l-a numit, chiar pe mormântul acestuia, ”sufletul meu pereche”.

Pe de altă parte, cântărețul Ovidiu Komornik n-a scris un mesaj emoționant pentru câinele său ciobănesc german pe care l-a numit Alex. În schimb, artistul a așezat lângă mormântul acestuia o lampă solară în formă de câine.

EXCLUSIV. Ce au facut vedetele din Romania pentru animalele lor de companie dupa ce au murit. Imagini in premiera din Raiul Animalelor
Max, cainele erou

Eroi, în ”Raiul Animalelor”

De asemenea, în cimitirul ”Raiul Animalelor” este îngropat Max, câinele erou din Afganistan. Acest patruped putea detecta mine și a participat la misiuni în anii 2011 și 2012. A trăit doar șase ani, până în 2015, iar în locul în care este îngropat se află un portret al lui, pe care este legată o panglică cu tricolorul. În plus, are lângă o lampă solară și flori.

Totodată, în cimitirul ”Raiul Animalelor” este îngropat și Mitică, măgarul de la grădina zoologică, Animalul are o piatră funerară pe care a fost pusă și o potcoavă. În acest cimitir există și un columbar, pentru persoanele care au preferat să își incinereze animalele iubite, după ce acestea au murit. Acolo sunt puse în afară de cutiile cu cenușa câinilor și pisicilor care au adus veselie în viețile lor, și portrete ale acestora și flori.

Ce beneficii uimitoare au animalele de companie asupra sănătății oamenilor

În afară de faptul că aduc bucurie în viețile oamenilor, animalele de companie aduc și beneficii asupra sănătății lor. De exemplu, acestea reduc stresul și anxietatea. În plus, contribuie la menținerea sănătății inimii, mai ales câinii, pentru că își determină stăpânii să facă exercițiu fizic în fiecare zi.

Mai mult, animalele de companie ajută oamenii să stabilească relații mai puternice cu alte persoane. Un alt beneficiu al acestora asupra sănătății oamenilor, deși paradoxal, este faptul că scad riscul de apariție a unor alergii. Conform unui studiu ce a fost făcut în anul 2015, se pare că dacă intră în contact cu câini şi animale de la fermă, în primii ani de viață, copiii au un risc mai scăzut de a dezvolta astm atunci când ajung la școală.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI