Momentul în care Cornel Dinu l-a făcut de râs pe Mircea Lucescu. ”A intrat pe teren după zece zile de beție”. Ce a urmat

Ana Anitoiu 22.12.2020, 15:17
Momentul în care Cornel Dinu l-a făcut de râs pe Mircea Lucescu. ”A intrat pe teren după zece zile de beție”. Ce a urmat

Fostul fotbalist Ion Pîrcălab a povestit un moment în care, Cornel Dinu, care i-a fost coechipier la Dinamo, l-a făcut de râs pe Mircea Lucescu. El a spus că ”Procurorul” a intrat pe teren după zece zile de beție, iar ceea ce a urmat a fost incredibil. ”Il Luce” a rămas cu un gust amar după acea întâmplare în urma căreia a fost pus într-o lumină proastă.

Cum a ajuns Mircea Lucescu să fie făcut de râs

Între Ion Pîrcălab, Cornel Dinu și Mircea Lucescu s-a legat o prietenie, în perioada în care au fost coechipieri la Dinamo. Pîrcălab a povestit că, la mijlocul anilor 1970, pe când el juca pentru Nimes, l-a recomandat pe Il Luce ca să-l înlocuiască la echipa din Hexagon. Cu ocazia retragerii lui, a chemat câțiva fotbaliști români în Franța. În afară de Lucescu, a mai mers cel poreclit ”Procurorul”. Invitații au ajuns chiar mai devreme decât ar fi trebuit.

”Chiar i-am spus lui Mircea la aeroport: «Măi Mircea, dar de ce ați venit pe 25 (n.r. – 25 decembrie 1974), că eu v-am spus clar în telegramă, pe 3 (n.r. – 3 ianuarie 1975)». Și el mi-a răspuns: «Măi Ioane, dacă veneam pe 3, cum ai spus tu, dacă Procurorul prindea Revelionul în București, cine îl mai găsea pe el pe 3?». Așa că au venit de Crăciun și am făcut Revelionul acolo, în Franța”, a povestit Ion Pîrcălab.

Momentul in care Cornel Dinu l-a facut de ras pe Mircea Lucescu. A intrat pe teren dupa zece zile de betie. Ce a urmat
Mircea Lucescu, in tinerete

Ghinion imens pentru Mircea Lucescu

Era data de 5 ianuarie 1975, când a avut loc un meci al echipei Nimes. Organizatorii aveau scenariul bine pus la punct. Ion Pîrcălab urma să se retragă frumos. Avea să joace o singură repriză, iar la pauză să îi dea tricoul fostului său coechipier de la Dinamo, Mircea Lucescu, pe care l-a recomandat drept înlocuitorul său. Doar că Il Luce a avut un mare ghinion.

”În noaptea dinaintea jocului, lui Lucescu i s-a umflat o măsea. Dimineața îmi spune: «Ioane, nu pot să joc!». Îi spun: «Băi, ești nebun? Am cheltuit atâta cu voi, dacă nu joci, nu-mi dau ăștia bani». L-am dus la stomatolog, i-a dat … ampicilină. A jucat rău de tot. Și un corner l-a bătut în spatele porții”, a mai povestit Ion Pîrcălab.

Cum l-a făcut de râs Cornel Dinu pe Mircea Lucescu

Totuși, ceea ce s-a întâmplat în seara meciului a fost incredibil. Pe gazon a intrat Cornel Dinu. După zece zile de beție. ”Procurorul” a jucat excelent, a dat pase de gol de 40 de metri și i-a fermecat pe francezi, care au și uitat de Mircea Lucescu și l-au dorit pe el în echipă. Așa că, în ochii francezilor, care nu știau ce probleme avusese Lucescu, Dinu l-a făcut, practic, de râs.

”După meci, francezii nu l-au mai vrut pe Lucescu, dar l-au remarcat pe Dinu. El dăduse recital. Zece zile cât au stat acolo, Dinu nu a fost o zi treaz. O spun sincer. Îi spun în față, dar știe și el. Lucescu s-a pregătit nemaipomenit. După zece nopți de Beaujolais, Dinu a jucat ca în zilele lui bune la națională. A dat pase de gol de 40 de metri. Au spus gazdele: «Îl vrem pe numărul 6 (numărul cu care a jucat Cornel Dinu în acel meci, n.r.)». Dar ăsta nu-i de vânzare, le-am zis eu. Așa că nu s-a mai semnat niciun contract. Altfel, Lucescu rămânea acolo patru ani”, a povestit Ion Pîrcălab, în al doilea episod al serialului ”Il Luce”, făcut de jurnalistul Dumitru Graur, președintele Asociației Presei Sportive din România.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...