Efectele nebănuite ale lui 2020. Ce s-a întâmplat în România cu animalele de companie

Ana Anitoiu 26.12.2020, 12:40
Efectele nebănuite ale lui 2020. Ce s-a întâmplat în România cu animalele de companie

Anul 2020 a avut și unele efecte nebănuite, după izbucnirea pandemiei de coronavirus, în România. Nevoiți să stea mai mult acasă, unii singuri, alții alături de familii cu copii, românii au luat o decizie incredibilă în privința animalelor de companie.

Ce s-a întâmplat în România cu animalele de companie, în anul 2020

Potrivit Asociaţiei Help Lăbuş din Galaţi, românii au adoptat mai multe animale de companie în acest an, în perioada pandemiei de coronavirus, decât în anii anteriori. Situația este fără precedent. Au fost luați din adăpostul asociației 150 de câini, adică de trei ori mai mulți față de anul trecut, când au fost adoptați doar 50 de patrupezi.

În prezent, la adăpostul Asociaţiei Help Lăbuş din Galați mai sunt 1.000 de câini și 200 de pisici care așteaptă să își găsească câte o familie în care să aducă bucurie și să fie îngrijiți și fericiți. Motivele pentru care numărul adopțiilor de animale de companie a crescut au fost diverse.

De ce a avut loc acest efect nebănuit în anul 2020

Unele dintre persoanele care au adoptat anul acesta animale de companie, după ce a izbucnit pandemia de coronavirus, a fost sentimentul de singurătate. Alți oameni au adoptat câini, pisici sau chiar papagali de dragul copiilor, cărora le-au adus acasă, astfel, un partener de joacă, în contextul în care aceștia nu au mai putut ieși să se joace cu alți copii, ca în anii trecuți.

”Oamenii chiar au dorit să adopte un animăluț de companie, având în vedere că fiecare familie trebuia să petreacă cât mai mult timp în casă. Un animăluț de companie schimbă puțin atmosfera în familie.”, a spus Corina Grigore, administrator al Asociaţiei Help Lăbuş:.

Efectele nebanuite ale lui 2020. Ce s-a intamplat in Romania cu animalele de companie
O pisica

Ce preferință au avut unii români, în privința animalelor de companie

Potrivit lui Gabriel Oniceanu, îngrijitor la Asociația Help Lăbuş, pe cel de-al treilea loc în preferințele românilor, în privința animalelor de companie, s-au aflat papagalii și alte păsări. Un copil care a primit un papagal nimfă a spus că își dorea un amic cu care să se joace și că pasărea este foarte jucăușă și iubitoare.

”Au fost mult mai multe cazuri de adopţie anul acesta decât anul trecut. Părinţii veneau cu copiii și ei își alegeau puiuţi că li se păreau mai drăgălaşi. Pe locul trei în preferințele persoanelor care adoptă animale de companie se află papagalii și alte păsări.”, a mai spus Gabriel Oniceanu.

Ce beneficii au animalele de companie asupra sănătății oamenilor

Dincolo de bucuria și iubirea pe care o oferă, animalele de companie aduc beneficii și asupra sănătății oamenilor. Printre aceste beneficii se numără faptul că scad riscul de apariție a unor alergii. Potrivit unui studiu ce a fost făcut în anul 2015, copiii care intră în contact cu câini şi animale de la fermă la începutul vieţii au un risc mai scăzut de a dezvolta astm în perioada în care merg la școală.

În plus, animalele de companie reduc anxietatea și stresul și chiar contribuie la menținerea sănătății inimii. Pentru cel din urmă beneficiu, campioni sunt câinii, datorită cărora stăpânii lor ajung să facă exercițiu fizic în fiecare zi. Totodată, acestea ajută oamenii să stabilească relații mai puternice cu alte persoane.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...