Exclusiv: Cât costă o simplă procură la biroul notarial al Ioanei Băsescu. Nimeni nu se aștepta ca fiica fostului președinte să ceară această sumă

Alexandra Andrei 24.06.2020, 20:51

De acum, oricine dorește să semneze acte notariale cu fiica fostului președinte Traian Băsescu o poate face fără să își facă griji pentru bani. Impact.ro a aflat care sunt tarifele percepute de Ioana Băsescu la cabinetul notarial din Primăverii. Mai multe detalii în materialul următor!

Fiica cea mare a lui Băsescu are cele mai mici prețuri din piață

Fiica cea mare a lui Traian Băsescu profesează de 13 ani ca notar public și i-a mers din ce în ce mai bine. Acum, Ioana Băsescu Pricop deține un cabinet notarial de top, situat pe șoseaua București-Ploiești, și reușește să aibă câștiguri frumoase, care sar de 20.000 euro pe lună.

Ioana Băsescu profesează de 13 ani ca notar public
Ioana Băsescu profesează de 13 ani ca notar public

La o primă vedere ai crede că nu oricine poate solicita serviciile fiicei fostului președinte al României și că onorariile percepute de aceasta sunt extrem de mari. Surpriză, însă. Clienții Ioanei susțin contrariul.

“Face o mulțime de bani pentru că are prețuri foarte bune. Majoritatea constructorilor imobiliari din București lucrează cu ea pentru că are cel mai mic tarif din piață. În timp ce alte cabinete notariale încasează între 60000 și 7000 lei pentru un contract de vânzare cumpărare a unui apartament, la Ioana nu sare de 5000 lei. În plus, este serioasă, punctuală și întotdeauna se ține de cuvânt”, ne-a mărturisit unul dintre clienții acesteia.

Venituri de aproape un million de euro pe an

Reamintim faptul că, înainte de a-și deschide un cabinet notarial în București, fiica cea mare a lui Traian Băsescu a avut un cabinet în comuna Păunești. În 2006, ea a susținut examenul pentru postul de notar și a obținut nota 5,70 la proba teoretică și 9,35 la proba practică, motiv pentru care a fost repartizată într-o comună rurală, care i-a parvenit în urma mediilor.

Câțiva ani mai târziu, Ioana Băsescu a cerut Uniunii Naționale a Notarilor Publici transferul la București. Imediat după ce l-a obținut, ea a deschis un notariat în vechiul conac al fermei Institutului Agronomic, unde a reușit să facă o cifră de afaceri de aproape 1 milion de euro/an.

Acum, ea și-a mutat cabinetul într-o clădire selectă din cartierul Primăverii. În aceeași clădire de birouri își desfășoară activitatea și soțul ei, avocatul Radu Pricop, care a fost achitat, recent, de către magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție, într-un dosar de complicitate la șantaj și instigare la fals în declarații.

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandra Andrei
Masterandă la Jurnalism, Alexandra activează pe postul de redactor pentru Impact.ro din anul 2020. Noi am remarcat-o pentru calitățile sale timpurii, devenindu-ne colegă încă din perioada...