Traian Băsescu a rupt tăcerea! „Nimic nu va mai fi la fel”. Adevărul nebănuit din spatele pandemiei

Andrei Cezar 21.04.2020, 19:08
Traian Băsescu a rupt tăcerea! „Nimic nu va mai fi la fel”. Adevărul nebănuit din spatele pandemiei

Mesaj ferm transmis de Traian Băsescu în urma evaluării situației pandemice care a acaparat planeta. Fostul președinte al României a spus că toate guvernele țărilor din blocul comunitar au acționat fără un plan bine stabilit, iar motivul principal a fost incompetența liderilor acestora, făcând referire aici și la Executivul de la București.

Traian Băsescu atac la guvernele Uniunii Europene

Traian Băsescu a vorbit la postul de televiziune B1 TV despre efectele pandemiei și a lansat un atac la Klaus Iohannis și Executiv. El consideră că toate guvernele țărilor Uniunii Europene au avut reacții întârziate încă de la începutul epidemiei și au considerat acest virus drept unul mai puțin infoensiv chiar decât gripa sezonieră.

”Oamenii politici au înțeles din această pandemie lejeritatea cu care au tratat problema unui virus. Vă aduc aminte că se spunea că e un guturai, că e mai ușor decât o răceală, deci imcompetența lor, dar nu doar în România, ci pe întreaga planetă. Cei care au sfătuit guvernele au fost incompetenți. În afară de guvernul german, toți au fost prinși nepregătiți. Deci guvernele prost asistate din punct de vedere al competenței.

Vă mai pot spune că, în ianuarie, când în China era deja izolare masivă și o bătălie cumplită cu acest virus, Comisia Europeană a consultat toate statele membre. Toți au spus că sistemele lor de sănătate nu au nicio problemă cu acest virus.

Rezultatul l-am văzut acum: zeci de mii de morți în Europa, în grădina acelor lideri care, în ianuarie, au raportat Comisiei Europene că nu au nicio problemă. Au și fost atenționați înainte de declanșarea pandemiei.”, a declarata Traian Băsescu.

Fostul președinte a făcut referire și la situația pe care țara noastră a traversat-o la începutul lunii martie, când Klaus Iohannis transmitea românilor că acest virus nu este atât de periculos.

”Câtă incompetență să fie când, pe 11 martie, la vârful statului se spunea că e o simplă răceală, o gripă. Aș da un mandat de președinte pentru 6 luni la Palatul Victoria”

Totuși, europarlamentarul PMP a recunoscut că executivul de la București a fost inspirat când a luat decizia de a separa pacienții cu COVID-19 de restul, în unități spitalicești diferite, chiar dacă reacția autorităților a fost una întârziată cu vreo trei săptămâni, scrie stiripesurse.ro.

Traian Băsescu a rupt tăcerea!
Traian Băsescu a rupt tăcerea! „Nimic nu va mai fi la fel”. Adevărul nebănuit din spatele pandemiei

Traian Băsescu despre perioada de după pandemie: ”Nimic nu va mai fi la fel”

De asemenea, Băsescu a făcut și o predicție în ceea ce privește perioada de după pandemie. El consideră că lumea va ieși schimbată după acest fenomen.

„Coronavirus e deja un subiect care îmbracă atâtea fațete, încât dacă mi-ați permite aș puncta câteva lucruri. În primul rând, nimic nu va mai fi ca înainte. Nimic! Oamenii politici au înțeles că, după ce au făcut ce au vrut ei cu natura, natura nu mai e un prieten al omului, al locuitorilor planetei, natura reacționează.”

Urmăriți Impact.ro și pe