Evaluarea Națională 2022. Subiectele la proba de citit limba română, clasa a II-a, au fost publicate

Ana Anitoiu 11.05.2022, 16:52
Evaluarea Națională 2022. Subiectele la proba de citit limba română, clasa a II-a, au fost publicate

Au fost publicate subiectele la proba de citit în limba română, la Evaluarea Națională 2022 susținută de elevii de clasa a II-a care atunci când a început pandemia de coronavirus erau în clasa pregătitoare. Acești copii au învățat aproape doi ani în sistem online și hibrid.

Subiectele la proba de citit în limba română, la Evaluarea Națională pentru clasa a II-a

La proba de citit în limba română la Evaluara Națională pentru clasa a II-a, copiii au primit două teste diferite, dar cu cerințe aproape identice. La testul 1, elevii au avut de citit „Povestea vasului spart”, după o poveste populară chineză. La prima cerință, copiii au trebuit să identifice titlul textului.

La alte subiecte, copiii au trebuit să încercuiască litera corespunzătoare răspunsului corect, la întrebări legate de acțiunea și personajele din textul dat. Apoi, elevilor li s-a cerut să scrie răspunsul la o întrebare, în câteva rânduri.

Mai departe, elevilor de clasa a II-a li s-a cerut să completeze spații libere cu informații din text, să scrie „Da” sau „Nu” ca să ateste corectitudinea unor afirmații referitoare la textul dat, precum și să-și argumenteze un răspuns. Consultați AICI subiectul la proba de citit limba română, clasa a II-a, testul 1 și AICI testul 2!

Evaluarea Nationala 2022. Subiectele la proba de citit limba romana, clasa a II-a
Subiectele la proba de citit limba romana, clasa a II-a, publicate

Tot astăzi au dat proba de citit în limba maternă copiii care aparțin minorităților naționale. Elevii au avut la dispoziție câte 30 de minute pentru rezolvarea subiectelor. Notele obținute nu se vor trece în catalog.

Joi, 12 mai, elevii de clasa a II-a vor da proba la matematică în Evaluarea Națională dedicată lor, după ce, marți, au avut testul scris la limba română și la limba maternă. Vineri, 13 mai, se va da proba scris-citit la Limba română pentru minoritățile naționale.

Ce au avut de scris elevii de clasa a II-a la prima probă la Limba română

La prima probă la Limba română din cadrul Evaluării Naționale 2022, elevii de clasa a II-a au primit tot două variante de teste, foarte similare. Copiilor li s-a cerut, în primul text, să scrie, pe spațiul dat, un bilet prin care să invite un coleg sau o colegă de clasă la aniversarea sa. În testul doi, li s-a cerut același lucru, dar cu referire la „prieteni” în loc de „colegi”. Elevii au fost îndemnați să verifice dacă au respectat cerința, au scris data, au scris formula de început și dacă au semnat invitația.

La al doilea subiect, elevilor de clasa a II-a li s-a cerut să scrie un text format din șase propoziții în care să le povestească colegilor ce au făcut într-o vacanță de primăvară ce tocmai s-a încheiat. Copiii au trebuit să menționeze, în testul 1, unde și-au petrecut timpul, în compania cui, ce jocuri au jucat, ce le-a plăcut cel mai mult, ce și-ar fi dorit să mai facă și cum s-au simțit la întoarcere, dar și să scrie un titlu potrivit textului lor.

În testul 2 al acestei probe la Limba română, la Evaluarea Națională 2022, cea de-a doua întrebare al cărei răspuns trebuia să se regăsească în textul scris de copii a fost diferită. Mai exact, elevii au trebuit să precizeze cu cine au stat cel mai mult în vacanță în loc să menționeze cu cine au fost în vacanță.

Urmăriți Impact.ro și pe