Evaluare Națională 2020. Ce pot face elevii care au probleme medicale în ziua examenului. Soluția anunțată de Iohannis

Raluca Juncu 28.05.2020, 16:02

Klaus Iohannis a participat joi la o ședință de evaluare a măsurilor implementate pentru o mai bună gestionare a epidemiei de COVID-19. Șeful statului a susținut, ulterior, o declarație de presă în care a punctat măsurile de relaxare care vor veni după data de 1 iunie, precum și modalitate de desfășurare a examenelor pentru elevii din anii terminali.

Examenele de final de an, sub semnul epidemiei de COVID-19. Cum se vor desfășura?

Președintele României a discutat joi și despre condițiile de desfășurare a examenele de Evaluare Națională și repspectiv Bacalaureat. În ciuda depunerii unui proiect legislativ inițiat de un deputat PMP în care se discută despre o amânare a acestor probe, Klaus Iohannis a transmis că aceste examene vor avea loc, în conformitate cu pregătirile care se fac deja de săptămâni bune.

Sursa foto: captură video
Sursa foto: captură video

„O temă foarte importantă pentru mulți elevi și părinți este cea a examenelor naționale. Examenele naționale vor avea loc fizic, așa cum au fost planificate. Evaluarea Națională se va face începând cu 15 iunie, după care vor avea loc examenele de Bacalaureat”, a spus Klaus Iohannis.

Șeful statului punctează modalitatea prin care elevii bolnavi sau care se află în condiții speciale din punct de vedere al sănătății vor susține aceste probe.

„Însă aici a apărut o problema pe care am dorit să o rezolvăm. Este posibil să fie copii care sunt bolnavi. Este posibil să vină copii la școală pentru examen și la termometru să se constate că au febra. Acești copii am considerat că trebuie să primească aceeași șansă. Pentru copiii bolnavi, gășiți cu febra, pentru cei izolați cu familia sau în carantină, se organizează o a două sesiune de Evaluare națională începând cu 29 iunie.

În privința Bacalaureatului, cu siguranță este posibil și aici să fie copii care au diferite probleme și pentru a putea rezolva paușal chestiunea, se va organiza, ca și în alți ani, o a doua sesiune de Bacalaureat, în august”, a declarat joi Klaus Iohannis.

 

Sursa foto: presidency.ro

Urmăriți Impact.ro și pe