Bacalaureat 2020, anunț oficial. Când sunt examenele și ce trebuie să facă elevii în clase

Redacția IMPACT 25.05.2020, 14:50

Ministerul Educației a anunțat luni că a aprobat lista calendarului de desfășurare a examenelor de Bacalaureat din 2020. Înscrierile la probele de Bacalaureat din acest an se desfășoară în perioada 3-10 iunie. Când are loc prima probă?

Calendarul înscrierii la Bacalaureat 2020

Calendarul examenului de Bacalaureat, precum și condițiile de desfășurare a probelor a fost aprobat printr-un ordin al ministrului Educaţiei şi Cercetării, dat fiind contextul epidemiologic actual. Ordinul emis de Monica Anisie urmează să fie publicat în Monitorul Oficial. Potrivit acestuia, calendarul desfășurării susținerii probelor arată cam așa:

  • 11-17 iunie: Evaluarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale
  • 22 iunie- Proba scrisă la limba și literatura română
  • 23 iunie- Proba scrisă la limba și literatura maternă
  • 24 iunie- Proba obligatorie a profilului (proba scrisă)
  • 25 iunie- Proba la alegere a profilului și specializării (proba scrisă)
Calendarul desfășurării examenlui de Bacalaureat 2020. Foto: edu.ro
Calendarul desfășurării examenlui de Bacalaureat 2020. Foto: edu.ro

Afișarea rezultatelor de la sesiunea de Bacalaureat din acest an va avea loc pe data de 30 iunie 2020. Elevii care vor fi nemulțumiți de notele lor pot depune contestații atât în ziua afișării rezultatelor, cât și a doua, în intervalul orar 08:00-12:00. Rezolvarea contestațiilor se va afișa în perioada 1-4 iulie, iar ulterior, la o zi după se vor afișa pe site-ul edu.ro.

Condițiile de desfășurare a examenelor de Bacalaureat din 2020

Pentru ca un centru de examen să fie în conformitate cu cerințele impuse de Ministerul Sănătății, trebuie să îndeplinească mai multe criterii. Condițiile prevăd ca elevii să fie dispuși la o distanța maximă de 2 metri unii față de ceilalți (stânga/dreapta – faţă/spate).

De asemenea, sălile în care îşi desfăşoară activitatea comisia din centrul respectiv trebuie să se afle, de regulă, în aceeaşi clădire. Totodată aceste sălile trebuie să deţină sisteme de supraveghere audio-video.

„Până la data de 8 iunie 2020, Comisia judeţeană de bacalaureat/a municipiului Bucureşti va nominaliza centrele de examen dintre unităţile de învăţământ care îndeplinesc condiţiile enumerate mai sus şi centrele zonale de evaluare, precum şi unităţile de învăţământ arondate acestora. Centrele zonale de evaluare se organizează pentru minimum 500 de candidaţi şi maximum 1.000 de candidaţi”, se arată în anunțul venit din partea ministerului Educației.

Elevii care se află în izolare sau cei confirmați pozitiv cu noul coronavirus, dar și cei care au diferite afecțiuni cronice sau cei care prezintă un risc crescut de infecție/de a dezvolta complicații asociate infecției Sars-CoV-2 vor susține probele pentru examenul național de Bacalaureat conform unei proceduri speciale, elaborate de către Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății.

Urmăriți Impact.ro și pe