Este oficial! Twitter l-a dat în judecată pe Elon Musk. I se cere să finalizeze fuziunea la suma convenită de 54,20 de dolari per acțiune

Elena Avramescu 13.07.2022, 06:58
Este oficial! Twitter l-a dat în judecată pe Elon Musk. I se cere să finalizeze fuziunea la suma convenită de 54,20 de dolari per acțiune

Twitter s-a ținut de promisiune și l-a dat în judecată marți pe Elon Musk după ce și-a încălcat acordul de 44 de miliarde de dolari pentru cumpărarea platformei de socializare. În acest sens, Twitter a cerut unei instanțe din Delaware să-i ordone lui Elon Musk să finalizeze fuziunea la suma convenită de 54,20 de dolari per acțiune Twitter.

Scandal între Twitter și Elon Musk

„Se pare că Musk crede că el, spre deosebire de orice altă parte care face obiectul legii contractelor din Delaware, este liber să se răzgândească, să distrugă compania, să-i perturbe operațiunile, să distrugă valoarea acționarilor și să plece”, este notat în plângerea menționată, potrivit Reuters.

În cursul zilei de vineri, Elon Musk a spus că vrea să anuleze afacerea deoarece Twitter a încălcat acordul, nereușind să răspundă solicitărilor de informații privind conturile false sau spam de pe platformă, ceea ce este esențial pentru performanța sa de afaceri.

În acest sens, Musk este acuzat de o listă lungă de încălcări ale acordului de fuziune. În plus, Twitter l-a acuzat pe Musk că a acumulat, în mare secret, acțiuni în companie între ianuarie și martie, fără a dezvălui clar autoritățile de reglementare achizițiile sale substanțiale și a spus că a continuat să acumuleze acțiuni Twitter.

Marți seara, acțiunile platformei de socializare s-au închis la 34,06 dolari, fiind în creștere cu 4,3%, dar cu mult sub nivelurile de peste 50 de dolari unde s-au tranzacționat atunci când tranzacția a fost acceptată de consiliul de administrație al Twitter la sfârșitul lunii aprilie.

Elon Musk a menționat și de ce vrea să oprească această promisiune de cumpărare, deoarece nu sunt suficiente informații despre conturile de spam și a reprezentărilor inexacte. Mai mult, se pare că plecările de la conducere au echivalat cu un eșec de a desfășura afaceri în cursul obișnuit, cu toate că Twitter a spus că a eliminat acest limbaj din contractul de fuziune în timpul negocierilor.

Elon Musk, despre acțiunile sale la Twitter, în cazul morții sale
Elon Musk, dat in judecata de Twitter

Twitter se apără și spune că nu a dat mai multe informații cu Elon Musk cu privire la conturile de spam, deoarece se teme că va construi o platformă concurentă după ce va renunța la achiziție. Twitter mai spune și că Musk folosește aceste scuze ca un pretext, iar decizia sa de a pleca are mai mult de-a face cu o scădere a pieței de valori, în special pentru acțiunile tehnologice.

Ca urmare a deciziei luate de Elon Musk, acțiunile Tesla și-au pierdut aproximativ 30% din valoare de când tranzacția a fost anunțată și încheiată marți la 699,21 USD.

În prezent, Twitter a cerut instanței să programeze un proces de patru zile la jumătatea lunii septembrie.

„În plângerea sa, Twitter adoptă o poziție puternică conform căreia Musk a avut un caz de remușcări ale cumpărătorului și acesta, și nu roboții, este motivul pentru care a decis să renunțe la înțelegere. Faptele pe care Twitter le prezintă aici reprezintă un argument extrem de puternic în favoarea ca Twitter să încheie acest acord”, a declarat Brian Quinn, profesor la Boston College Law.

Elon Musk se poate lăuda cu unul dintre cele mai urmărite conturi de Twitter, iar după ce acesta a declarat că nu vrea să meargă mai departe cu acordul, a trimis tweet-uri despre care Twitter a sugerat că solicitările sale despre spam fac parte dintr-un plan de a forța datele spam în sfera publică.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...