Fiul unei vedete din România vrea să îi ia locul lui Elon Musk. Invenția cu care s-a remarcat tânărul, la doar 16 ani

Andra Daoud 22.06.2022, 05:30
Fiul unei vedete din România vrea să îi ia locul lui Elon Musk. Invenția cu care s-a remarcat tânărul, la doar 16 ani

Fiul unei vedete din România este pe cale să devină un inventator de succes. Adolescentul care are doar 16 ani este pasionat de automobilism și robotică și a construit o mașină electrică, pentru care a primit și un premiu. Mama sa este cum nu se poate mai mândră de el și i-a dedicat o postare pe rețele sociale, în care l-a felicitat pentru reușită.

Fiul Romaniței Iovan vrea să îi ia locul lui Elon Musk

Fiul Romaniței și al regretatului Adrian Iovan este un adolescent pasionat și ambițios, care are visuri mărețe. Creatoarea de modă îl crește singură de ani buni și este cât se poate de mândră de reușitele băiatului.

La doar 16 ani, Albert și-a descoperit o pasiune pe care ar putea să o transforme într-o meserie de viitor. Băiatul a construit o mașină electrică și a primit chiar un premiu pentru invenție, din partea Școlii Britanice. Romanița Iovan a marcat reușita cu o fotografie și un mesaj, pe Instagram:

„Ceremonia de decernare a premiilor de la Școala Britanică din București. Felicitări, Albert Iovan, pentru premiul primit pentru inovații, pentru construirea unei mașini electrice, alături de o echipă minunată. Sunt foarte mândră de tine”, a scris creatoarea de modă în dreptul unei fotografii cu ea și fiul ei de la ceremonia de decernare a premiilor.

Fiul unei vedete din România vrea să îi ia locul lui Elon Musk
Romanita Iovan si fiul ei, Albert

Băiatul l-a moștenit pe tatăl său

Dacă Romanița Iovan s-a remarcat în domeniul creativ, fiul ei a moștenit pasiunea pentru motoare și dorința de adrenalină de la tatăl său. Albert este pasionat de automobilism, participă la raliu deja de câțiva ani și se simte ca peștele în apă pe circuit. Nu se teme nici de înălțimi și chiar își dorește să sară cu parașuta, după cum declara chiar el în urmă cu ceva timp.

Creatoarea de modă înțelege perfect pasiunile fiului său și este conștientă că așchia nu sare departe de trunchi, motiv pentru care îl susține necondiționat.

„Eu înțeleg dorința de adrenalină, clar e în ADN. Și-a descoperit pasiunea în timpul pandemiei. Când era mai mic, la 5, 6, 7 ani, a construit foarte mult Lego. Cred că l-a ajutat. Îi plac foarte mult matematica, fizica, chimia, design tehnologic… sunt un cumul de activități care duc către această pasiune”, a declarat Romanița Iovan anul trecut, la emisiunea lui Teo Trandafir.

Romanița și Adrian Iovan au fost căsătoriți timp de cinci ani, din 2003 până în 2008, iar în timpul mariajului s-a născut fiul lor, Albert. Pilotul Adrian Iovan a murit în 2014, în tragicul accident aviatic din Munții Apuseni. Aparatul de zbor pe care îl pilota s-a prăbușit în pădure, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, și nu a fost găsit decât câteva ore mai târziu, de localnici.

Urmăriți Impact.ro și pe