Elon Musk: Noile fabrici Tesla pentru producția de mașini din Texas și Berlin pierd miliarde de dolari

Bogdan Bârliga 23.06.2022, 10:30
Elon Musk: Noile fabrici Tesla pentru producția de mașini din Texas și Berlin pierd miliarde de dolari

Problemele majore apărute în lanțurile de aprovizionare perturbă puternic activitatea uzinelor Tesla și aduc pierderi uriașe companiei condusă de Elon Musk.

Miliardarul a declarat în cadrul unei discuții că în acest moment noile fabrici pentru producția de autoturisme înregistrează pierderi de miliarde de dolari.

Perioadă dificilă pentru Tesla

În cadrul unei discuții cu reprezentații Tesla Owners Silicon Valley șeful Tesla a afirmat că sunt probleme foarte mari legate de aprovizionare și compania pierde miliarde de dolari.

Noile fabrici de mașini ale Tesla Inc (TSLA) din Texas și Berlin „pierd miliarde de dolari” în timp ce se luptă să crească producția din cauza lipsei de baterii și a problemelor legate de porturile din China, a declarat Musk citat de reuters.com.

Miliardarul a comparat noile fabrici cu niște cuptoare gigantice în care sunt aruncați bani și a mai susținut că situație nu stă mult mai bine nici la uzinele din Shanghai și California.

„Închiderile din Shanghai din cauza pandemiei de Covid din China au fost foarte, foarte dificile. Oprirea a afectat producția de mașini nu numai la fabrica Tesla din Shanghai, ci și la fabrica sa din California, care utilizează unele piese de vehicule fabricate în China” a completat Musk.

„Ultimii doi ani au fost un coșmar absolut de întreruperi ale lanțului de aprovizionare, un lucru după altul, și încă nu am ieșit din el”, a mai susținut șeful Tesla.

Investiții de miliarde în noile fabrici

După mai multe amânări Tesla a reușit să demareze în luna martie producția la noua sa fabrică din Germania unde compania a investit peste 5 miliarde de euro.

Peste 12.000 de angajați ar putea fi angațați la fabrica Tesla și uzina adiacentă de baterii din Gruenheide, lângă Berlin. La capacitate maximă această nouă uzină va produce 500.000 de mașini anual.

În aprilie a început activitatea și la noua fabrică Tesla de 1,1 miliarde de dolari din Texas și compania americană spera la acel moment că are toate șansele să-și atingă obiectivele foarte ambițioase propuse pentru acest an.

Noua fabrică ar trebui să ajungă în scurt timp la un număr de 500.000 de mașini produse și noul model Tesla Cybertruck urmează să fie fabricat aici din 2023.

Elon Musk ceruse directorilor Tesla să concedieze 10% din personal

La începutul lunii iunie Musk le cerea directorilor Tesla într-un email intern disponibilizarea a 10% dintre angajații companiei.

CEO-ul companiei americane declara că se așteaptă la probleme serioase în acest an din punct de vedere economic și părea că e pe cale să-și schimbe toate planurile.

Ținând cont de declarațiile făcute la întâlnirea cu cei de la Tesla Owners Silicon Valley se pare că pierderile uriașe au stat la baza acestei cereri.

Între timp Musk s-a răzgândit și a revenit asupra deciziei legate de concedieri și a anunțat că numărul total al angajaţilor va creşte în următoarele 12 luni.

Urmăriți Impact.ro și pe