Este oficial! Elevii vor continua să facă școală online până pe 8 februarie, cel puțin

Cristian Cojocaru 06.01.2021, 18:22
Este oficial! Elevii vor continua să facă școală online până pe 8 februarie, cel puțin

Ministerul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat oficial că Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care elevii vor continua studiile sub formă de școală online. Spre dezamăgirea părinților, tipul de învățământ va continua cel puțin până pe 8 februarie.

Elevii vor face școală online până pe 8 februarie

Potrivit anunțului făcut de Cîmpeanu, cursurile online vor continua cel puțin până la acea dată. Această veste vine după ce, în ședința de astăzi a fost adoptată o OUG de modificare a legii 55/2020 cu un articol unic.

“În perioada 11.01.2021-08.02.2021, prin excepție de la prevederile alineatului (1), în baza și sub rezerva analizei situației epidemiologice la nivel național, realizată de Ministerul Sănătății împreună cu Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției și în baza CNSU, prin ordin al ministrului Educației, se poate dispune suspendarea activităților care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și continuarea activităților didactice în online.” a anunțat ministrul Educației.

Acesta mai precizează că dispozițiile prevăzute la art. 38, alin. (1) din legea 55/2020 au avut aplicabilitate până la data de 31 decembrie 2020. Având în vedere că pandemia de Covid-19 încă afectează sănătatea populației, s-a impus adoptarea în regim de urgență a cadrului legal de desfășurare a procesului de învățământ.

Ministerul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat oficial că Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care elevii vor continua studiile sub formă de școală online
Ministerul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat oficial că Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care elevii vor continua studiile sub formă de școală online

Precizarea anterioară a ministrului

Pe baza acestui cadru legal, atât cadrele didactice cât și elevii vor beneficia în continuare de drepturile constituționale la învățământ și sănătate în condiții de siguranță epidemiologică. Cîmpeanu afirma anterior că nu exclude nici un scenariu cu privire la redeschiderea școlilor. Astfel pe baza mai multor criterii, urma a fi luată o decizie referitoare la reluarea școlilor în modul clasic.

„Orice scenariu este deschis. Nu excludem absolut niciun scenariu – nici scenariul în care am putea avea o redeschidere în zone care înregistrează o incidenţă mai mică, nu excludem nici prioritizarea pe nivele de educație, nu excludem absolut niciun scenariu. Însă, fiind vorba de sănătatea copiilor, elevilor, studenţilor şi cadrelor didactice, analiza trebuie făcută responsabil, cu datele pe masă, iar decizia trebuie luată de cei care au competenţă pe acest subiect”, a subliniat Sorin Cîmpeanu.

La acea dată, se lua în calcul și posibilitatea deschiderii fizice a școlilor în regiunile în care rata de incidență a cazurilor de îmbolnăvire este mică. Evoluția epidemiologică după această vacanță de iarnă dar și campania de vaccinare joacă un rol foarte important în felul în care lucrurile vor evolua pe viitor, lăsând sub semnul întrebării o dată exactă la care școlile vor fi redeschise.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI