Condiția pentru deschiderea școlilor în România. Profesorii nu mai au de ales, acum e clar

Stan Filon 05.01.2021, 12:09
Condiția pentru deschiderea școlilor în România. Profesorii nu mai au de ales, acum e clar

Campania de vaccinare a ajuns la profesori! Ministerul Educației a transmis către școlile din țară ca până pe 15 ianuarie să trimită numărul de persoane – personal didactic, didactic auxiliar şi nedidactic – dispuse să se vaccineze împotriva coronavirusului! Aceasta pare a fi o condiție pentru redeschiderea școlilor.

Aceasta este condiția pentru deschiderea școlilor în România

Ministerul Educației precizează într-un comunicat de presă că dorește redeschiderea cât mai grabnică a școlilor, dar acest lucru se va face în urma unei analize responsabile a rezultatelor care vor fi obținute cu privire la: evoluția epidemiologică – conform situațiilor cu privire la rata de infectare în urma vacanței de iarnă/ rezultate relevante colectate la mijlocul lunii ianuarie;

– raportările numerice solicitate inspectoratelor şcolare, pentru fiecare unitate de învățământ, cu privire la personalul didactic, didactic auxiliar şi nedidactic care are disponibilitate de vaccinare – situație solicitată tuturor unităților și instituțiilor de învățământ cu termen 15 ianuarie, orele 16.00.

S-a aflat care este conditia pentru deschiderea scolilor on Romania
S-a aflat care este conditia pentru deschiderea scolilor on Romania

”Școlile ar trebui să se redeschidă la 11 ianuarie”

”În același timp, se vor avea în vedere și măsurile adoptate de alte state care se confruntă cu o situaţie epidemiologică asemănătoare, precum şi raportările din sistemul de educaţie cu privire la numărul elevilor aflaţi în situaţii de risc din cauza dificultăţilor înregistrate pe parcursul procesului de învăţare-predare online (termenul de raportare pentru această situație este 11 ianuarie a.c.)”, mai arată reprezentanții MEC.

Școlile ar trebui să se redeschidă la 11 ianuarie, însă acest lucru nu se va întâmpla. Chiar Ministerul Educației a transmis că va veni cu un răspuns exact abia în ultima decadă a lunii ianuarie.

Consultări pentru redeschiderea școlilor

Chiar și așa, ministrul Educației va avea consultări cu reprezentanții elevilor, studenților, părinților și profesorilor, ”pentru a analiza tot spectrul măsurilor ce se impun atât în vederea redeschiderii școlilor, cât și în vederea compensării pierderilor suferite de sistemul de educație pe parcursul crizei sanitare”.

Ministerul Educației va organiza consultări cu factorii de decizie din domeniul sănătății, pe tema redeschiderii unităților de învățământ.

Și ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a declarat că data reînceperii cursurilor după vacanţa de iarnă, 11 ianuarie 2021, este un termen nerealist pe școala față în față. ”Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt. Pe 11 ianuarie e termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile în urmă.  Revenirea la şcoală se va face ţinând seamă şi de ceea ce vor face alte state care se confruntă cu aceeaşi problemă″, a declarat ministrul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...