Englezii ”ne dau lecții” despre București: ce trebuie să vizitezi, unde să mănânci

Gabriel Peneș 14.11.2022, 17:02
Englezii ”ne dau lecții” despre București: ce trebuie să vizitezi, unde să mănânci

Englezii ”ne dau lecții” despre București. Jurnaliștii britanici au vizitat capitala României și au realizat un mini-ghid al locurilor pe care turiștii le pot vizita în cadrul unei călătorii de weekend în țara noastră. Ei au recomandat zonele cele mai atractive, dar și unde se poate mânca ori găsi cazare, concluzionând că Bucureștiul este un oraș ce merită să fie vizitat.

Englezii ”ne dau lecții” despre București

Bucureștiul a captat interesul ziariștilor britanici. Jurnalista Faith Strickland a realizat pentru publicația The Times o scurtă prezentare a capitalei României, dar și un mini-ghid de călătorie pentru turiștii ce ar dori să vină în „orașul lui Bucur” fie și doar pe perioada unui weekend.

”În trecut, capitala României a avut o reputație proastă – cunoscută atât pentru străzile sale blocate în trafic, cât și pentru blocurile sale de apartamente din beton – dar în ultimul deceniu a scăpat în cele din urmă de cătușele sale din epoca sovietică pentru a rivaliza chiar și cu orașe precum Praga și Budapesta”, scrie jurnalista în publicația citată.

Strickland oferă ponturi despre obiectivele ce nu ar trebui să fie ratate de turiștii britanici, precum și despre locurile unde aceștia pot mânca, dar și despre cazarea în Capitală. Ea menționează că Bucureștiul este unul dintre cele mai accesibile orașe din Europa pentru un city break, dat fiind că există curse aeriene zilnice din Londra și se preconizează deschiderea unei noi rute ce va lega capitala României de cea a Țării Galilor, Cardiff.

Englezii ”ne dau lecții” despre București: ce trebuie să vizitezi, unde să mănânci
Centrul Vechi al Capitalei este considerat un obiectiv ce nu trebuie ratat de turiștii britanici care viziteaza Bucureștiul

Ce trebuie să vizitezi, unde să mănânci

În articol se menționează că în București abundă barurile în aer liber, dar și cafenelele, în unele localuri lucrând chefi cu reputație internațională.

„În prezent, abundă barurile în aer liber și cafenelele „hipster”, iar bucătari români renumiți, precum Alex Petricean (fost la Noma din Copenhaga), au fost atrași să se întoarcă în oraș pentru a deschide restaurante acasă. Și, în ciuda eforturilor fostului dictator Nicolae Ceaușescu de a distruge cu buldozerul o mulțime de clădiri vechi de secole, încă mai este posibil să se întrezărească gloria de odinioară a capitalei.

La ora actuală, Bucureștiul este unul dintre cele mai accesibile city break-uri din Europa – România folosește leul în loc de euro – iar acest lucru, combinat cu zborurile zilnice din Londra și cu o nouă rută iminentă de două ori pe săptămână din Cardiff, înseamnă că acum este momentul perfect pentru a merge”, scrie ziarul britanic.

Se recomandă o vizită cu un ghid privat în actuala clădire a Ministerului de Interne, fostul sediu CC al PCR, „locul unde Nicolae Ceaușescu a ținut ultimul său discurs” și pe care se mai văd urmele gloanțelor de la Revoluție din decembrie 1989.

Englezii ”ne dau lecții” despre București: ce trebuie să vizitezi, unde să mănânci
Printre lucrurile ce nu ar trebui ratate de britanicii care vin în București, publicația din Insulă menționează și micii din Piața Obor

Micii din Obor, recomandați britanicilor

De asemenea, jurnalista îndeamnă ca orașul să fie descoperit mergând pe jos, mai ales prin centrul vechi al orașului, dar și prin Văcărești, „un cartier neterminat așezat pe o mlaștină recuperată”.

„Lucrările au fost abandonate odată cu căderea regimului lui Ceaușescu. De atunci, natura a înflorit și, datorită voluntarilor, acest parc natural de 450 de acri este acum o zonă umedă urbană protejată, unde veți găsi vidre, peste 180 de specii de păsări și un copac plantat de Regele Charles al III-lea”, mai precizează articolul.

Pașii turiștilor britanici sunt îndrumați apoi spre Piața Obor, unde sunt recomandați ceea ce autoarea articolului numește „cârnații mici”, Muzeul Național de Artă, Arcul de Triumf, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, dar și spre Muzeul Satului.

„Este o colecție în aer liber de clădiri smulse din întreaga țară care au fost reconstruite lângă lacul Herăstrău din nordul orașului. De la mori de apă, la cabane cu acoperiș de iarbă, totul oferă o perspectivă fascinantă asupra istoriei rurale a României”, se mai precizează în articol.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....