Femeia pe care a lovit-o Nicolae Ceaușescu. „Mi-a dat un dos de palmă”. Cum l-a enervat pe dictator

Anca Manolica 24.10.2022, 20:54
Femeia pe care a lovit-o Nicolae Ceaușescu. „Mi-a dat un dos de palmă”. Cum l-a enervat pe dictator

Cât timp a fost dictatorul țării, Nicolae Ceaușescu a fost cel mai puternic om în stat. Puțini erau cei care îndrăzneau să iasă din cuvântul lui și să îl contrazică în deciziile pe care le lua. De aceea, mulți spun chiar și astăzi că moartea lui este legată de un blestem, pentru dictatura pe care a instaurat-o în țară timp de aproape un sfert de secol. Află, din rândurile de mai jos, cine este femeia pe care a ajuns să o și lovească.

„Mi-a dat un dos de palmă”

Nicolae Ceaușescu a fost un personaj marcant al istoriei României. Liderul comunist a condus țara din 29 aprilie 1974 până în 22 decembrie 1989. De asemenea, a fost Secretar General al PCR din anul 1965 până în decembrie 1989. Era un om integru, pentru care conta foarte mult să aibă toate lucrurile sub control și să nu se facă de rușine.

Astfel că, într-un moment de furie, el a ajuns să lovească o femeie. Este vorba chiar despre nepoata lui, Mihaela Ceaușescu, fiica lui Marin Ceaușescu, fratele mai mare al dictatorului. Într-un interviu acordat pentru Antena 3, femeia a vorbit despre acest episod, dar și despre ceea l-a făcut pe Tovarăș să se enerveze atât de rău.

După cum chiar aceasta a povestit, se pare că totul a pornit de la decizia acesteia de a divorța. Fostul șef de stat nu dorea mici în ruptul capului ca familia Ceaușescu să fie făcută de râs. Astfel, a vrut ca Mihaela și soțul ei să se despartă, dar fără ca divorțul să fie pronunțat vreodată.

Femeia pe care a lovit-o Nicolae Ceaușescu
Femeia pe care a lovit-o Nicolae Ceaușescu

Mihaela a fost o fire nonconformistă

Deși tatăl ei era fratele mai mare al dictatorului, femeia nu a fost deloc un copil răsfăţat, aşa cum erau restul copiilor liderilor comunişti. De altfel, toți cei din familia Ceaușescu erau controlați la sânge și nu aveau voie să iasă din cuvântul acestuia. Cu toate acestea, Mihaela Ceaușescu era o fire nonconformistă, ceea ce a ajuns să îl supere foarte mult pe unchiul ei.

După ce a avut o căsnicie eșuată, alături de un soț care o bătea adesea și o maltrata și din punct de vedere psihic, aceasta a decis să pună punct relației. Fata a eșuat în primă căsnicie, deoarece soțul acesteia era o fire brutală, atât fizic, cât și psihic, transformându-i viața într-un coșmar.

Citește și Episodul ascuns zeci de ani de Nicolae Ceaușescu. Evenimentul l-a urmărit toată viața pe fostul dictator!

Iar când și-a exprimat în familie dorinţa de a divorţa, fostul dictator i-a propus Mihaelei să trăiască separat de soțul ei, dar să rămână căsătoriți în acte. Cum nu a acceptat, Nicolae Ceaușescu a reacționat extrem de dur și a „cumințit-o” cu un dos de palmă.

„Și atunci mi-a venit o idee destul de năstrușnică și am zis bine, deci divorțată în familia Ceaușescu nu se poate. Nu. Dar criminală se poate? Zic eu îl omor, la noapte îi iau gâtul. Eu îl omor la noapte și ce o să se întâmple?

O să vină, o să îl ia de acolo, îl îngroapă repede, că nu o să vreți să se spună că l-am omorât. Mă duceți pe mine la sanatoriu vreo două luni, dar nu mă țineți mult, că cine să crească copiii mei? Și am rezolvat problema. Și am divorțat. Nu l-aș fi omorât, dar a funcționat.

Singura palmă, dar așa, un dos de palmă, așa un dos de palmă, când am spus că îi iau gâtul. Dar criminală, ce ziceți dacă devin criminală? Mama plângea, se ține de mână cu mătușa mea (n.r Elena Ceauşescu) și plângeau amândouă.”, a povestit aceasta.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...