Emoţie pură, la Românii au talent. Daria, „fata cu harpa”, a intrat direct în semifinale. „Un moment angelic”

Ana Anitoiu 26.02.2021, 23:00

A fost emoție pură, vineri seară, la ”Românii au Talent”. O elevă în vârstă de 15 ani din București a intrat pe scena emisiunii de la Pro TV și a cântat la harpă ”impecabil”, ”ca un înger”, după cum au apreciat jurații. Andi Moisescu i-a dat ”Golden Buzz” și a trimis-o direct în semifinale, în timp ce Florin Călinescu a fost impresionat până la lacrimi, iar Andra a spus că a ascultat cea mai bună interpretare de până acum la acest instrument.

Moment desprins din Olimp, la ”Românii au Talent”

Îmbrăcată cu o rochie roșie lungă și purtând o pereche de ochelari, Daria Batschi s-a declarat emoționată, înainte de a intra pe scena emisiunii ”Românii au Talent”. Eleva spera ca jurații să nu arunce cu roșii în ea, dar s-a declarat hotărâtă să dea totul pentru a-i impresiona. Habar n-avea la acel moment ce urma să se întâmple.

După ce adolescenta s-a așezat la harpă și a interpretat impecabil ”Baroque Flamenco”, juriul a fost în extaz. La un moment dat, Florin Călinescu a început să plângă. ”Dacă zeii din Olimp doar instrumentul acesta îl agreau înseamnă că de acolo vine și o fie ceva cu el”, a spus el. ”Mi-ai schimbat percepția asupra acestui instrument. Ai fost o întreagă orchestră. Daria un model pentru mulți. A cântat impecabil. E un copil special. Cred că e cea mai bună interpretare pe care am auzit-o la harpă”, a spus și Andra.

Emotie pura, la Romanii au talent. Daria, fata cu harpa, a intrat direct in semifinale. Un moment angelic
Daria Batschi, la Romanii au Talent

De ce i-a dat Andi Moisescu ”Golden Buzz” concurentei

În plus, Andi Moisescu a recompensat-o pe mica harpistă cu un ”Golden Buzz” pentru performanța ei de pe scena emisiunii ”Românii au Talent”. Juratul a spus că își dorește să ”subvenționeze” acest act artistic cu un buton auriu ce o trimite pe Daria Batschi direct în semifinale.

”Aici este o îmbinare de rafinament, sensibilitate pe care îl vezi și în felul în care se îmbracă, în felul care stă și în felul cum cântă, în toată gama asta care pleacă de la liniște până la zbucium și înapoi. Preocupările pe care le are e și care cred cu tărie… Arta și cultura trebuie subvenționate, pentru că de fapt s-ar putea ca acolo să ne găsim liniștea, iar ele să ne stârnească întrebări și să ne dăm răspunsurile de care avem nevoie astfel în cât să ne regăsim și pe noi. Ești dispusă să răscolim lumea? Să-i punem pe oameni pe gânduri? Să le oferim un semn de exclamare? Poate că harpa nu ține de trecut, poate că genul acesta de muzică, poate că liniștea, echilibrul nu țin de trecut – poate că de fapt acestea sunt cheile pentru viitor. (…) Am simțit încă de când cânta că aș vrea să facem ceva, sigur că m-a vrăjit felul în care interpreta. Cred că am făcut puțină dreptate”, a spus el.

Cine este Daria, mica harpistă căreia Andi Moisescu i-a dat ”Golden Buzz” la ”Românii au Talent”

Înainte de a fermeca pe toată lumea, Daria Batschi s-a prezentat. Pe un ton categoric, eleva a spus că vrea să devină harpistă. ”Logic!”. Mai exact, harpistă solistă. Din punctul ei de vedere, harpa nu este deloc plictisitoare, ci este chiar un instrument elegant, deosebit. În plus, sunt foarte puține persoane care cântă la harpă. Mai mult, adolescenta ar vrea să devină și profesor de harpă și să ajute copiii să învețe să cânte fără să le fie teamă de greșeală, așa cum i-a fost ei. ”De fiecare dată când greșeam îmi era frică de faptul că cel de lângă mine se va supăra și eu nu vreau ca generațiile viitoare să aibă probleme de genul acesta”, a explicat ea.

”Am descoperit harpa în clasa a cincea, când am dat admitere la Colegiul Național de Muzică George Enescu. Voiam să dau la pian, dar a trebuit să dau la un alt instrument, deoarece ca să fac pian de performanță trebuia să îl studiez din clasa I. Mi s-a oferit o listă de instrumente din care să aleg, în care era și harpa. Când am văzut-o, parcă intrasem într-o altă lume. Am zis că nu mai vreau să văd și alte instrumente”, a povestit adolescenta care până acum a participat la concursuri naționale și internaționale.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Romanii Au Talent (@romaniiautalent)

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...