EXCLUSIV

Emilian Oprea revine pe sticlă tot cu un personaj negativ. Ce rol și-a dorit toată viața: “Din păcate, nu se va întâmpla niciodată pentru că am vârsta pe care o am” VIDEO EXCLUSIV

Andreea Archip 02.08.2023, 15:44

Emilian Oprea este în atenția publicului atât prin intermediul pieselor de teatru, cât și prin rolurile din filme sau seriale TV. După ce l-a interpretat pe durul Leo zis Clește în serialul Vlad, actorul revine în forță pe micul ecran din toamnă, tot la Pro TV. El și-a adjudecat unul dintre rolurile principale din producția “Groapa”, care se filmează la foc automat la Giurgiu.

Emilian Oprea revine pe sticlă!

În interviul exclusiv acordat pentru Impact.ro, Emilian Oprea ne-a mărturisit că i se par mult mai ofertante rolurile negative, iar Franco Pascu este un personaj care l-a atras de la prima lectură a scenariului. Actorul ne-a spus și care este rolul pe care și l-a dorit toată viața, dar la care nu mai are acces pentru că are 45 de ani.

Emilian Oprea are experiență în mânuirea pistoalelor, însă rolul din serialul “Groapa” vine și cu alte provocări pentru el.

După serialul Vlad”, te vom vedea în noua producție Groapa” și tot într-un rol negativ. Cum se întâmplă de atragi rolurile negative?

Mie îmi place foarte mult că pot descoperi noi și noi lucruri la un personaj negativ, iar scenariștii știu că au niște lucruri ascunse așa vizavi de personajul Franco Pascu. Îmi place foarte mult, mi-a plăcut de când am citit și am mai aflat câte ceva despre el, este un personaj tare fain.

Emilian Oprea: “Se folosesc și aici niște pistoale, dar sunt alte lucruri pe care nu le-am experimentat în fața camerei”

Cum ți-ai pregătit rolul? Tragi cu arma?

Se folosesc și aici niște pistoale, dar sunt alte lucruri pe care nu le-am experimentat în fața camerei și o să le experimentez acum cu acest personaj. Vom vedea de prin septembrie – octombrie. Nu cred că pot să vă dau un indiciu fără să dau un spoiler. Lucruri despre care și eu sunt curios să le văd pe cameră. Au fost niște scene interesante, privite din afară sunt foarte ofertante, când ești înăuntru e destul de dificil.

Când ai învățat să tragi cu arma? Când ai fost nevoit să înveți lucrurile astea?

Dacă nu mă înșel, cred că mai mult am tras la “Vlad,” dar și la un serial HBO înainte

Care au fost cele mai mari provocări până acum din cariera ta?

Cred că au fost destul de multe, dar, de obicei, nu-mi rămân în amintire, pentru că, dacă mi se întâmplă ceva dau imediat, e ca un folder pe care îl șterg, pentru că după aceea te împiedică în filmările viitoare și mă bucur că încă funcționează lucrul ăsta.

Emilian Oprea, despre viața de actor

Ai avut și momente de blanc în care să nu îți amintești o replică și să te panichezi? Cum ai ieșit din situație?

Am avut, e frecvent. Aici, totuși la filmări, ești așa ținut în brațe, ești ca un bebeluș care dacă se dezechilibrează un pic, imediat vin ceilalți și îl pun pe picioare. Mai greu e în teatru, că acolo nu ai nicio plasă de siguranță, nimic. Deși în momentul în care filmezi și ți se întâmplă o chestie din asta, imediat se reactivează totul și apare toată spaima aia din urmă.

Câte ore petreci la filmări? Faci naveta la Giurgiu?

Da, cu drum , în jur de 12-13 ore, dar noi mai avem avantajul unor zile libere, așa că nu am de ce să mă plâng, cei din echipa tehnică sunt de dimineață până seara, vin primii, pleacă ultimii zi de zi. Ei duc greul.

Emilian Oprea: “Din păcate, nu se va întâmpla niciodată pentru că am vârsta pe care o am”

Ce rol ți-ai mai dori în carieră și pe care până acum nu ai avut ocazia să îl experimentezi?

Eu mi-am dorit dintotdeauna să fac un singur rol și, din păcate, nu se va întâmpla niciodată pentru că am vârsta pe care o am. Mi-aș fi dorit tare mult să fac Romeo din Romeu și Julieta de William Shakespeare, dar nu am avut baftă cât am fost tânăr, în rest nu-mi doresc poate și dintr-o superstiție, dar pe ăsta știu că l-am vrut foarte tare.

Urmăriți Impact.ro și pe