Este oficial! Elon Musk a încheiat contractul de 44 de miliarde de dolari cu Twitter

Elena Avramescu 28.10.2022, 06:24
Este oficial! Elon Musk a încheiat contractul de 44 de miliarde de dolari cu Twitter

Elon Musk nu poate renunța la Twitter, și după mai multe scandaluri în care a fost implicat cu privire la achiziționarea acestuia, se pare că acum s-a decis să încheie contractul de 44 de miliarde de dolari cu compania până vineri. Acest lucru s-a discutat într-o videoconferinţă cu bancherii care ajută la finanţarea tranzacţiei, a relatat marţi Bloomberg News.

Twitter a fost cumpărat de Elon Musk vineri

UPDATE 28 octombrie Zi mare pentru Elon Musk, care a reușit să preia încă de ieri controlul Twitter după ce a finalizat achiziţionarea reţelei de socializare pentru fabuloasa sumă de 44 de miliarde de dolari , notează AFP.

Se pare că prima decizie pe care a luat-o directorul companiilor Tesla şi SpaceX a fost de a-i concedia pe şeful Parag Agrawal şi pe alţi doi directori, directorul financiar Ned Segal şi directorul juridic Vijaya Gadde.

Întreaga operaţiunea a durat câteva luni, mai precis de la anunţarea, la sfârşitul lunii aprilie, a unei oferte de achiziţionare pentru suma de 44 de miliarde de dolari, ce a fost acceptată de Twitter.

Știre inițială

Lucrurile par să fie serioase, mai ales că băncile au redactat contractul finalului de credit iar acum sunt în proces de semnare a documentaţiei. Se pare că aceasta este una dintre ultimele etape în transferarea fondurilor către Musk. Cu toate acestea, în urma noilor informații apărute, Twitter şi avocaţii lui Musk nu au vrut să răspundă la comentarii.

Musk este decis să achite 46,5 miliarde de dolari sub formă de capitaluri proprii şi finanţare prin datorii pentru achiziţia Twitter-ului, care acoperă preţul de 44 de miliarde de dolari şi costurile de încheiere a tranzacţiei.

Morgan Stanley şi Bank of America sunt cele care vor oferi finanţare prin datorii în valoare de 13 miliarde de dolari lui Elon Musk, cu scopul de a sprijini tranzacţia. Însă asta nu este tot, deoarece s-a aflat că investitorii în acţiuni, inclusiv cofondatorul Oracle, Larry Ellison şi prinţul saudit Alwaleed bin Talal, s-au obligat să participe cu 7,1 miliarde de dolari.

În cursul zilei de marți, acţiunile Twitter au crescut cu 2,7%, la 52,9 dolari, astfel că s-au apropiat de preţul din oferta lui Musk pentru preluarea companiei, de 54,20 dolari.

Termen rapid în procesul intentat de Twitter lui Elon Musk. În joc este o sumă fabuloasă
Elon Musk, decis să cumpere Twitter

Twitter l-a dat în judecată pe Elon Musk

Acest lucru s-a întâmplat în luna iulie a acestui an, când Twitter l-a dat în judecată pe Elon Musk după ce și-a încălcat acordul de 44 de miliarde de dolari pentru cumpărarea platformei de socializare. Astfel că Twitter a cerut unei instanțe din Delaware să-i ordone lui Elon Musk să finalizeze fuziunea la suma convenită de 54,20 de dolari per acțiune Twitter.

„Se pare că Musk crede că el, spre deosebire de orice altă parte care face obiectul legii contractelor din Delaware, este liber să se răzgândească, să distrugă compania, să-i perturbe operațiunile, să distrugă valoarea acționarilor și să plece”, este notat în plângerea menționată, potrivit Reuters.

Tot atunci, Elon Musk a spus că vrea să anuleze afacerea deoarece Twitter a încălcat acordul prin faptul că nu a răspuns solicitărilor de informații privind conturile false sau spam de pe platformă, ceea ce este esențial pentru performanța sa de afaceri. Musk a fost acuzat de o listă lungă de încălcări ale acordului de fuziune, în timp ce Twitter l-a acuzat pe Musk că a acumulat în secret acțiuni în companie între ianuarie și martie.

La acea vreme, Elon Musk a spus că nu mai vrea să cumpere compania din cauza informațiile mult prea sărace cu privire la conturile de spam și a reprezentărilor inexacte.

Între timp, Elon Musk și Twitter pare că și-au rezolvat neînțelegerilor, iar în numai două zile acest subiect o să fie închis, după semnarea contractului de 44 de miliarde de dolari.

„Dacă spun asta, iar o să mă înjure”
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...