“Amenințarea” lui Elon Musk pentru Apple, Aramco: ce se întâmplă cu Tesla, pare inevitabil

Gabriel Peneș 24.10.2022, 15:55
“Amenințarea” lui Elon Musk pentru Apple, Aramco: ce se întâmplă cu Tesla, pare inevitabil

“Amenințarea” lui Elon Musk pentru Apple, Aramco. Șeful Tesla a făcut, din nou, afirmații îndrăznețe în privința companiei sale, prevestind o creștere a valorii de piață a producătorului de mașini electrice până spre uluitoarea sumă de 4,4 trilioane de dolari (4,4 mii de miliarde). Totodată, cel mai bogat om al planetei e convins că valoarea potențială a Twitter, pe care dorește din nou să-l achiziționeze, este de aproape zece ori mai mare decât prețul pe care ar trebui să-l plătească pentru rețeaua socială.

“Amenințarea” lui Elon Musk pentru Apple, Aramco

Elon Musk a făcut mai multe afirmații îndrăznețe la prezentarea rezultatelor financiare ale Tesla aferente trimestrului III în care a vorbit, printre altele, despre valoarea companiei sale, dar și despre situația Twitter.

Cel mai bogat om al planetei  a sugerat că valoarea de piață a Tesla ar putea crește de peste șase ori, până la peste 4,4 trilioane de dolari, depășind a valoarea cumulată a celor de la Apple și a gigantului petrolier saudit Aramco, scrie wall-street.ro, citând businessinsider.com.

„Văd un potențial ca Tesla să valoreze mai mult decât Apple și Saudi Aramco la un loc. Văd un viitor în care Tesla să fie aproximativ de două ori mai mare decât Saudi Aramco. Este prima dată când văd acest potențial”, a afirmat Musk.

Apple și Saudi Aramco sunt evaluate la aproximativ 2,3 trilioane de dolari, respectiv 2,1 trilioane de dolari. Aceasta ar însemna că valoarea de piață pe care Musk o prevede pentru Tesla ar putea atinge 4,4 trilioane de dolari.

Ce se întâmplă cu Tesla, pare inevitabil

Totodată, Elon Musk a anunțat că Tesla are în plan să-și răscumpere o parte dintre acțiunile sale, alocând un buget consistent pentru achizițiile de acțiuni de anul viitor.

„Este probabil să facem o răscumpărare semnificativă. Chiar dacă anul viitor va fi unul foarte dificil, încă avem capacitatea de a face o răscumpărare între 5 și 10 miliarde de dolari”, a precizat CEO-ul Tesla.

Miliardarul s-a arătat încântat și de evoluția telenovelei achiziției Twitter.

„Sunt încântat de situația Twitter. Este un activ care a stat în letargie mult timp, dar are un potențial incredibil. Deși eu și ceilalți investitori plătim în mod evident pentru Twitter în acest moment, potențialul pe termen lung pentru Twitter este un ordin de mărime mai mare decât valoarea sa actuală”, a mai spus Elon Musk.

Capitalizarea de piață a companiei este de aproximativ 40 de miliarde de dolari, iar excentricul miliardar sugerează că Twitter ar putea ajunge la o valoare de piață de 400 miliarde de dolari.

Elon Musk și Twitter s-au dat reciproc în judecată după ce proprietarul Tesla a anunțat că renunță la intenția sa de a cumpăra platforma socială pentru 44 de miliarde de dolari, din cauza procentului mai mare de 5% al conturilor spam de care nu a fost înștiințat. Instanța statului Delaware a programat un proces ce urma să înceapă în octombrie.

Între timp, miliardarul și-a anunțat din nou dorința de a achiziționa Twitter pentru suma stabilită inițial. Pentru a evita procesul, Musk trebuie să finalizeze afacerea de 44 de miliarde de dolari până la 28 octombrie.

Dar Elon Musk şi platforma de social media încă sunt în dispută privind detaliile importante care trebuie clarificate pentru a finaliza acordul şi există în continuare o incertitudine asupra tranzacţiei.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....