Ce au pățit mii de utilizatori ai Twitter. Nu este pentru prima oară când se întâmplă așa ceva

Andra Daoud 10.08.2022, 09:01
Ce au pățit mii de utilizatori ai Twitter. Nu este pentru prima oară când se întâmplă așa ceva

Twitter, aplicația folosită de milioane de oameni din întreaga lumea, a fost indisponibilă marți pentru mii de utilizatori. Un site care urmărește întreruperile a arătat că au fost peste 32.000 de rapoarte care semnalau probleme la utilizarea rețelei sociale. Ce au transmis reprezentanții Twitter în legătură cu situația semnalată.

Ce au pățit câteva mii de utilizatori ai platformei Twitter

Site-ul Downdetector, care urmărește întreruperile în ceea ce privește utilizarea anumitor site-uri, prin colectarea unor rapoarte de stare din mai multe surse, a raportat marți 32.000 de întreruperi la utilizarea rețelei sociale Twitter. Reprezentanții Twitter nu au comentat situația, ci au transmis doar că lucrează la remedierea problemelor și că vor reveni cât mai curând posibil cu explicații.

Nu este prima dată când Twitter are probleme în ultima vreme. În luna iulie, platforma s-a confruntat cu o întrerupere de 3 ore, compania explicând că au fost probleme cu sistemele interne care au afectat mulți utilizatori la nivel global. Și în luna februarie au fost probleme pe scară largă în ceea ce privește utilizarea Twitter, însă reprezentanții companiei le-au pus pe seama unei erori de software.

Ce au patit mii de utilizatori ai Twitter. Nu este pentru prima oara cand se intampla asa ceva
Twitter a inregistrat intreruperi marti

Twitter l-a dat în judecată pe Elon Musk

În urmă cu câteva luni, Elon Musk își afirma intenția de a cumpăra Twitter, pentru suma de 44 de miliarde de dolari, Ulterior, miliardarul american s-a răzgândit, iar Twitter l-a dat în judecată pentru a-l determina să-și onoreze angajamentul. Procesul urmează să aibă prima înfățișare pe 17 octombrie.

La începutul lunii iulie, Elon Musk a abandonat planul de a cumpăra rețeaua socială, dar apoi a revenit asupra lui. Musk a acuzat Twitter că ar găzdui multe conturi fake și a scris într-un comentariu că: „Dacă Twitter pur şi simplu oferă metoda sa de eşantionare a 100 de conturi şi confirmă că acestea sunt reale, acordul (de preluare a Twitter) ar trebui să fie reluat conform condiţiilor iniţiale. Cu toate acestea, dacă se dovedeşte că declaraţiile lor către SEC (autoritatea americană care supraveghează piaţa financiară) sunt false, nu va mai fi cazul.”

Elon Musk acuză rețeaua socială de frandă în ceea ce privește numărul de conturi monetizabile, iar în replică, președintele consiliului de administrație al platformei, Bret Taylor, spune că acuzațiile șefului Tesla „sunt inexacte din punct de vedere faptic, insuficiente din punct de vedere juridic şi irelevante din punct de vedere comercial. Abia aşteptăm să aibă loc procesul”.

Au existat și voci care l-au acuzat pe Elon Musk că nu ar fi dorit niciodată să cumpere Twitter, de fapt, și că doar și-a făcut publicitate prin intermediul anunțului că este dispus să preia platforma de socializare.

Urmăriți Impact.ro și pe