Elon Musk a recunoscut că suferă de o tulburare psihică. Ce este sindromul Asperger

Ana Anitoiu 09.05.2021, 23:41
Elon Musk a recunoscut că suferă de o tulburare psihică. Ce este sindromul Asperger

Miliardarul Elon Musk a recunoscut sâmbătă seara că suferă de o tulburare psihică numită sindromul Asperger. Directorul general al Tesla a glumit cu privire la reputația lui și a dezvăluit cu ce anume l-a deranjat mass-media.

Cum a dezvăluit Elon Musk că suferă de sindromul Asperger

Elon Musk a făcut dezvăluirea în cadrul emisiunii ”Saturday Night Live”(SNL). În monologul său de deschidere, el a glumit că este prima persoană cu sindromul Asperger care a găzduit acest show popular în Statele Unite ale Americii.

”Sau, cel puţin, sunt prima persoană care recunoaşte asta”, a glumit directorul general al Tesla. Totuși, miliardarul s-a înșelat în această privință. Premiera a fost marcată de Dan Aykroyd, fostul membru al distribuţiei.

Elon Musk a recunoscut ca sufera de o tulburare psihica. Ce este sindromul Asperger
Elon Musk

Elon Musk, despre cum l-a deranjat mass-media

După ce a făcut această dezvăluire, Elon Musk a glumit pe seama reputației lui de geniu, antreprenor și partizan al criptomonedelor. El a precizat că umanitatea trebuie să devină o ”civilizaţie spaţială multi-planetară”. ”Celor pe care i-am jignit, vreau doar să le spun că am reinventat mașinile electrice și trimit oamenii pe Marte cu o rachetă. Credeați că sunt un tip normal și relaxat?”, a adăugat miliardarul.

În plus, directorul general al Tesla a spus cum l-a deranjat mass-media. ”Oamenii sunt reduşi la cele mai tâmpite lucruri pe care le-au făcut vreodată”, a spus el, cu privire la momentul din 2018 când a fost surprins fumând marijuana în timpul unui podcast al lui Joe Rogan.

Ce este sindromul Asperger

Sindromul Asperger a fost adăugat în Manualul de Diagnostic şi Statistic al tulburărilor mintale (DSM-IV) al Asociaţiei Americane de Psihiatrie ca o tulburare separată de autism. În ciuda acestui lucru, mulți specialiști consideră că este vorba, de fapt, despre o formă mai ușoară de autism, deoarece are simptome similare, dar mai puțin severe.

Această tulburare a fost numită după pediatrul vienez Hans Asperger, cel care a observat comportamente și dificultăți asemănătoare autismului la băieții care aveau o inteligență normală. Sindromul Asperger se manifestă încă din copilărie și afectează mai mulți băieți decât fete.

Care sunt principalele simptome ale sindromului Asperger

În ciuda faptului că persoanele cu sindromul Asperger au, în general, un nivel ridicat de inteligență și pot excela într-un anumit domeniu, acestea pot întâmpina dificultăți în interacțiunea socială și comunicarea cu ceilalți. Astfel, se pot confrunta cu anxietate.

În plus, unul dintre principalele simptome ale sindromului Asperger este reprezentat de existența unor obiceiuri obsesive sau de dificultatea în a înțelege limbajul nonverbal. Mai mult, unele persoane cu această tulburare sunt foarte sensibile la mirosuri, gusturi sau sunete. De cele mai multe ori, acestea evită să privească oamenii în ochi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI