Moment grotesc în Iran: o femeie condamnată la moarte a fost spânzurată după ce a decedat

Stan Filon, Rădulescu Valentin 24.02.2021, 20:13
Moment grotesc în Iran: o femeie condamnată la moarte a fost spânzurată după ce a decedat

Nebunie în Iran, unde o femeie decedată a fost spânzurată! Motivul pentru care autoritățile unei închisori au mers mai departe cu execuția este unul de necrezut! Întreaga omenire a fost șocată de această știre care a fost făcută publică chiar de avocata femeii.

O femeie moartă a fost, totuși, spânzurată în Iran

O femeie în vârstă de 26 de ani din Iran, mama unui copil, a fost condamnată de pedeapsa capitală, după ce și-a ucis soțul, un bărbat violent, angajat însă într-o instituție de forță din Iran. Bărbatul, angajat al Ministerul de Interne din Iran, era recunoscut ca fiind foarte violent. Obișnuia să-și bată soția, dar și fiica.

Așa s-a întâmplat și la ultimă ceartă care a apărut în familia respectivă. Zahara Ismaili, în varsta de 26 de ani, nu a mai suportat corecțiile fizice ale partenerului de viață, așa că a ripostat și și-a ucis soțul. Femeia a declarat anchetatorilor că soțul ei ar fi încercat să o violeze.

O femeie moarta a fost, totusi, spanzurata in Iran
O femeie moarta a fost, totusi, spanzurata in Iran

Motivul este unul halucinant

Avocata femeii a susținut în instanță că a fost legitimă apărare, dar instanța a găsit-o vinovată de crimă și a condamnat-o la pedeapsa capitală. Femeia a fost trimisă la închisoarea Rajai Shahr, la vest de Teheran, unde urma să fie executată.

Chiar în ziua execuției, femeia de 26 de ani a fost nevoită să urmărească execuția a 16 bărbați care se aflau în fața ei la rândul pentru eșafod. Inima femeii nu a mai rezistat, așa că tânăra s-a prăbușit la podea și a murit. Conducerea închisorii nu s-a mulțumit cu faptul că femeia era deja decedată.

La execuție a asistat și soacra femeii

Autoritățile au decis, totuși, să meargă mai departe cu execuția, așa că au spânzurat corpul lipsit de viață al femeii, doar pentru a da satisfacție soacrei sale, prezentă la eveniment și extrem de supărată de dispariția timpurie a fiului ei. Mai mult, se pare că aceasta a fost cea care a tras cumva scaunul pe care era atârnat corpul deja neînsuflețit doar pentru a-și vedea nora atărnând în ștreang chiar și pentru câteva secunde.

„Certificatul sau de deces stipuleaza atacul de cord drept cauza a mortii dupa ce, ieri (saptamana trecuta-n.red), 16 barbati au fost spanzuarti sub privirile sale. Inima Zahrei s-a oprit inainte sa fie dusa la esafod. Au spinzurat corpul sau fara viata, iar mama victimei a fost cea care a rasturnat scaunul de sub picioarele ei pentru a avea prilejul de a-si vedea nora atarnand in lat chiar si pentru cateva secunde”, a scris avocata pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe