E bucurie mare pentru mulți români, banii vor intra direct pe card. Guvernul a luat decizia

Ana Anitoiu 13.01.2021, 15:14
E bucurie mare pentru mulți români, banii vor intra direct pe card. Guvernul a luat decizia

E bucurie mare pentru mulți români! Guvernul a decis ca munca lor să fie răsplătită cu mai mulți bani față de cât primeau aceștia în luna decembrie a anului trecut. Noua formulă de calcul ia în considerare rata inflaţiei de 2,2% şi 0,8% creşterea reală a productivităţii muncii pe persoană pentru parcursul lui 2020.

Ce motiv de bucurie au mulți români

Mai exact, Guvernul a decis să fie majorat salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată la 2.300 de lei lunar. Adică să crească cu 3% faţă de nivelul la care se afla în luna decembrie a anului 2020, potrivit ordinii de zi transmise de Executiv. Mărirea salariului se va face imediat ce va intra în vigoare hotărârea de Guvern.

”În anul 2020 tariful orar este de 13,327 lei/oră pentru un program complet de lucru de 167,333 ore, iar în anul 2021 tariful orar este de 13,583 lei/oră pentru un program complet de lucru de 169,333 ore. La stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată pentru anul 2021 la valoarea de 2.300 lei s-a avut în vedere o formulă de calcul care ia în considerare rata inflaţiei de 2,2 % şi 0,8 % creşterea reală a productivităţii muncii pe persoană pentru anul 2020″, se mai arată în nota de fundamentare a acestei inițiative.

E bucurie mare pentru multi romani, banii vor intra direct pe card. Guvernul a luat decizia
Bancnote

Ce se întâmplă cu angajații cu studii superioare

Pe de altă parte, în ceea ce privește personalul care este încadrat pe funcţii pentru care se prevede nivelul de studii superioare, cu o vechime în muncă de cel puţin 12 luni în domeniul studiilor superioare pe care le-au absolvit, Guvernul a venit cu o veste nu la fel de îmbucurătoare ca pentru ceilalți angajați.

Concret, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată pentru această categorie de angajați din România, mai precis suma stabilită în bani ce nu include sporuri ori alte adaosuri stabilită pentru aceștia, se menţine la pragul de 2.350 de lei pe lună.

Klaus Iohannis, despre salariile din România: ”Suntem în criză economică”

Această decizie a Guvernului vine în contextul în care, marți, 12 ianuarie 2021, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a spus că va recurge la înghețarea salariilor bugetarilor, astfel încât să ajute economia țării să se redreseze. Șeful statului susține că trebuie să fie luate unele măsuri economice, cu speranța ca în anul 2021 românii să se poată bucura de o viață normală, ba chiar lipsită de griji.

”Măsura înghețării salariilor mi se pare una justă. Suntem în plină pandemie, suntem în criză economică, suntem în faza în care încercăm, prin vaccinare și restricții, să terminăm epidemia la noi. Economia a suferit, s-a contractat, sunt mai puțini bani la buget, nu poate fi vorba de mărirea unor lefuri bugetare în 2021, până când ieșim din criză. Nu vorbim de austeritate, nu se taie pensiile și salariile, însă nu putem vorbi de majorări în zona bugetarilor cât e criză. Pot să înțeleg că sunt mulți nemulțumiți, însă lucrurile trebuie văzute așa cum sunt, salariile și pensiile vor putea crește iar când vom ieși din criză”, a declarat Klaus Iohannis, conform realitatea.net.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI