Metoda ”revoluționară” pe care au găsit-o șefii pentru a le micșora salariile polițiștilor locali din Buzău. Primarul se așteaptă să fie dat în judecată

Ana Anitoiu 08.01.2021, 19:04
Metoda ”revoluționară” pe care au găsit-o șefii pentru a le micșora salariile polițiștilor locali din Buzău. Primarul se așteaptă să fie dat în judecată

O metodă ”revoluționară” a fost găsită de șefii polițiștilor locali din Buzău pentru a le micșora salariile. Primarul acestui oraș a declarat că se așteaptă să fie dat în judecată, dar și-a justificat decizia și a precizat în ce situație ar putea fi determinat să se răzgândească.

Prin ce metodă ”revoluționară” vor fi micșorate salariile polițiștilor locali din Buzău

Se pare că anul 2021 începe prost pentru polițiștii locali din municipiul Buzău. Pentru ei, versul ”semne bune anul are” din ”Plugușor cu patru boi” nu a fost valabil. Din luna ianuarie, aceștia au salariile micșorate. Reducerea salarială nu este o surpriză pentru ei, pentru că primarul Constantin Toma a anunțat-o încă din luna decembrie. Totuși, cei care vor să vadă partea plină a paharului, cu orice preț, ar putea avea un motiv de optimism.

Mai exact, salariile polițiștilor locali din municipiul Buzău sunt tăiate cu 25%, dar aceștia vor munci mai puțin. Concret, vor merge la lucru doar patru zile pe săptămână dintre cele cinci lucrătoare și se vor putea bucura de trei zile libere. În total, 376 de polițiști locali sunt în această situație, cu programul de lucru, dar și salariul mai mic.

Metoda revolutionara pe care au gasit-o sefii pentru a le micsora salariile politistilor locali din Buzau. Primarul se asteapta sa fie dat in judecata
Politist local

Primarul din Buzău se așteaptă să fie dat în judecată

Pe de altă parte, primarul municipiului Buzău a spus că se așteaptă să fie dat în judecată pentru această decizie, pentru că începând din anul 2017, poliţiştii locali au tot atacat în instanță Primăria orașului, în urma unor decizii ce au fost luate de actualul edil-şef. Astfel, Constantin Toma a luat hotărârea referitoare la salariile și programul de lucru al Poliției Locale în ciuda acestor consecințe anticipate.

Primarul Constantin Toma a spus că a apelat la această măsură de reducere a salariilor și a programului polițiștilor locali pentru că vrea ca risipa din Primăria Buzău să scadă. Totuși, el a precizat că s-ar putea răzgândi, după data de 7 februarie, în cazul în care se vor redeschide școlile. Însă, nu înainte de o analiză serioasă!

Polițiștii din România, hotărâți să nu mai dea amenzi

Între timp, polițiștii din România s-au hotărât să nu mai dea amenzi. Liderul sindicatului Europol a explicat că această decizie a fost luată pentru că agenții de poliție nu au beneficiat de măsuri compensatorii, în ciuda expunerii lor, în timpul pandemiei de coronavirus. Astfel, acum vor să protesteze. Începând de luni, 11 ianuarie, ei vor da doar avertismente și nu vor mai merge să facă verificări la domiciliul persoanelor aflate în izolare sau carantină.

”În 31 decembrie a fost un protest și protestele vor continua. Colegii noștri nu mai sunt dispuși să accepte bătaia de joc la care au fost supuși. De luni, 11 ianuarie, vom apela la foarte multe avertismente, vom fi foarte înțelegători cu cei care încalcă legea. Dacă nu vom ajunge la un acord, vom rămâne pe perioadă nedeterminată în ultima formă de protest din 25 ianuarie, pe care o vom pune în aplicare, respectiv ne vom prezenta la serviciu și nu vom mai manifesta rol activ de a acționa în zona de responsabilitate, ci vom interveni doar la apelurile de urgență 112”, a mai spus Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...