După negocierile cu SUA, Putin trimite mii de soldați la granița cu Ucraina. Ce planuri are armata rusă

Ioana Bucur 11.01.2022, 23:52
După negocierile cu SUA, Putin trimite mii de soldați la granița cu Ucraina. Ce planuri are armata rusă

A doua zi după negocierile cu SUA de la Geneva, Rusia a început o serie de exerciții militare în apropierea graniței cu Ucraina. În jur de trei mii de soldați au ajuns în zona vizată, „dotați” cu armament real și tancuri. Același lucru se întâmplă și la granița cu Belarus, informează Reuters.

Rusia a trimis mii de soldați la granița cu Ucraina

Anunțul mobilizării impresionante de trupe a fost făcut de Rusia, la scurt timp după negocierile ruso-americane purtate la Geneva, despre care Kremlinul a spus nu au oferit motive de optimism privind o reducere a actualelor tensiuni, în condițiile în care partea americană a cerut Rusiei să îi retragă pe cei aproximativ 100.000 de soldaţi din apropierea graniţei.

Marți, Ministerul rus al Apărării a declarat că aproximativ 3.000 de militari au început antrenamentele de luptă, inclusiv bătălii simulate în patru regiuni din sud-vestul Rusiei. Acțiunile militare dau de înțeles că Rusia nu are nicio intenţie de a reduce presiunea militară care a adus Statele Unite la masa negocierilor.

Interfax a citat un comunicat al Districtului militar vestic potrivit căruia exerciţiile vor avea loc în regiunea Smolensk, din apropiere de graniţa cu Belarus, şi în regiunile Voronej, Belgorod şi Briansk, din apropiere de Ucraina, implicând 300 de piese de armament, inclusiv tancuri T-72B3, vehicule de luptă BMP-2 şi arme de foc obişnuite.

Soldații ruși vor face exerciţii de tragere din vehicule blindate, marş în timpul unor activităţi de sabotaj şi recunoaştere din partea inamicului şi de aprovizionare cu armament a teritoriului controlat.

După negocierile cu SUA, Putin trimite mii de soldați la granița cu Ucraina. Ce planuri are armata rusă

„Nu există termene clare aici, nimeni nu le stabileşte, există doar poziţia Rusiei”

Dmitri Peskov, purtător  de cuvânt al Kremlinului, a declarat că discuţiile de luni au fost purtate într-o manieră deschisă, concretă şi directă, dar că nu există un motiv real de optimism, acesta adăugând că Rusia vrea rezultate rapide.

„Nu există termene clare aici, nimeni nu le stabileşte, există doar poziţia Rusiei că nu vom fi mulţumiţi de tărăgănarea la nesfârşit a acestui proces”, a declarat Dmitri Peskov, purtător  de cuvânt al Kremlinului.

Peskov a spus că situaţia va fi mai clară după alte două runde de discuţii pe care Rusia urmează să le ţină în această săptămână, cu NATO la Bruxelles miercuri şi la Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) la Viena, joi.

Rusia a spus în repetate rânduri că nu are intenţia de a ataca Ucraina, dar că are dreptul de a-şi desfăşura forţele aşa cum consideră de cuviinţă pe propriul teritoriu. Reprezentanții Kremlinului continuă să ceară ca SUA și aliații săi să excludă posibilitatea ca Ucraina să adere vreodată la NATO și retragerea forțelor și armamentului NATO din ţările foste comuniste care au aderat la organizaţie de la sfârşitul Războiului Rece.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...