EXCLUSIV

Dumitru Dragomir aplaudă decizia lui Gigi Becali de a-l aduce antrenor pe Nicolae Dică. „Și eu tot așa făceam, dar Victor Pițurcă ar fi fost ideal” – EXCLUSIV

Sorin Barbu 26.07.2022, 11:23
Dumitru Dragomir aplaudă decizia lui Gigi Becali de a-l aduce antrenor pe Nicolae Dică. „Și eu tot așa făceam, dar Victor Pițurcă ar fi fost ideal” – EXCLUSIV

FCSB trece printr-un moment foarte dificil. Toni Petrea și-a dat demisia după meciul cu Rapid și echipa nu are antrenor cu două zile înaintea partidei cu Saburtalo din cupele europene. Gigi Becali a negociat cu Nicolae Dică, iar Dumitru Dragomir a declarat, în exclusivitate pentru impact.ro, că patronul echipei a luat o decizie foarte bună. Deși crede că cea mai bună variantă ar fi fost Victor Pițurcă.

Dumitru Dragomir este convins că Nicolae Dică va avea rezultate la FCSB

FCSB are mari probleme în acest debut de sezon. Echipa nu a câștigat niciun meci și a pierdut și primul duel cu Saburtalo Tbilisi, din turul doi preliminar din Europa Conference League, primul pas spre visul patronului: grupele competiției și potul de aproape patru milioane de euro.

Înfrângerea din partida de campionat cu Rapid a produs un seism la echipă. Tehnicianul Toni Petrea și-a dat demisia, iar Gigi Becali i-a propus postul lui Nicolae Dică, fost jucător și antrenor al roș-albaștrilor, „liber de contract” după plecarea de la echipa națională unde a fost „secundul” lui Mirel Rădoi.

„Domne`, un antrenor tânăr, curajos, de perspectivă, vine de la echipa națională… Are ceva experiență de jucător și antrenor și are și ceva rezultate. Și eu îl aduceam tot Nicolae Dică! Tati, își spun ceva! Victor Pițurcă ar fi fost ideal, dar nu-l aduce Gigi Becali”, a declarat Dumitru Dragomir, în exclusivitate pentru impact.ro.

Dumitru Dragomir îl laudă pe Nicolae Dică

Nicolae Dică a recunoscut că a avut o discuție cu Gigi Becali și a dezvăluit, în direct, la televiziune, că s-au pus de acord cu foarte multe lucruri din viitorul contract. Antrenorul a încercat să obțină promisiunea că va avea „mână liberă”.

Ultimul care a încercat acest lucru a fost Edi Iordănescu. Actualul selecționer a pus în contract o clauză prin care Gigi Becali era obligat să plătească 500.000 de euro dacă se va implica la echipă și dacă va critica jucătorii. A plecat cu scandal și nu a luat nici banii. Unul dintre motivele care „l-au împins” pe Toni Petrea la demisie a fost ceea ce s-a întâmplat în pauza meciului cu Rapid: Gigi Becali a impus patru schimbări.

„Dică, dacă nu se descurcă, o să plece! Eu cred că Dică va strânge echipa în jurul lui și cred că va avea rezultate.

Este normal să pună condiții, cum să facă patru schimbări la pauză, ca la meciul cu Rapid. Trebuie să fii într-o ureche! Cu Gigi Becali este greu de lucrat pentru că sunt banii lui și are dreptate să comande! Vrei, pe banii lui, să comande altul?”, a mai afirmat Dragomir.

Fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal i-a transmis viitorului antrenor de la FCSB că are nevoie de transferuri serioase.

„Nicolae Dică are nevoie de jumătate de echipă. Are acolo niște jucători, dar îi mai trebuie! Gigi Becali a transformat niște jucători anonimi în unii de zeci de milioane de euro. Datorită marketingului pe care l-a făcut, nu datorită valorii lor”, a mai declarat Dragomir.

Nicolae Dică a fost antrenor la FCSB în intervalul iunie 2017 – decembrie 2018. În prima vară a trecut de Viktoria Plzen și a calificat echipa în play-off-ul Champions League. Drumul către grupe i-a fost blocat de Sporting Lisabona, după un 0-0 în Portugalia. A pregătit echipa în 80 de partide înregistrând 46 de victorii, 18 remize și 16 înfrângeri.

Urmăriți Impact.ro și pe