Dulceaţă de gogonele, un deliciu tradiţional. E cea mai bună reţetă

Badea Violeta, Ozana Mazilu 26.09.2021, 09:01
Dulceaţă de gogonele, un deliciu tradiţional. E cea mai bună reţetă

La prima vedere, această dulceață poate suna cam ciudat, fiindcă gogonelele se pun de obicei la murat. Noi îți recomandăm să încerci această minunăție și îți promitem că familia ta o va îndrăgi încă de la prima degustare. Rețeta este extrem de simplă și nu necesită mult timp. Tot ceea ce trebuie să faci este să urmezi pașii de mai jos.

Rețetă dulceaţă de gogonele

Cu siguranță nu există persoană care să nu fi mâncat niciodată gogonele. Ce-i drept, acestea se pun de obicei la murat și se consumă în sezonul rece. Au un gust răcoritor și merg de minune lângă o friptură, dar ce ai spune dacă ți-am recomanda să te bucuri și de gustul lor dulce și aromat? Ei bine, dulceața de gogonele este delicioasă și are o savoare de care te vei îndrăgosti. Cu siguranță, cei din familia ta o vor aprecia. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie.

Reteta dulceata gogonele
Reteta dulceata gogonele

Ingrediente

  • două kg de gogonele
  • un kg de zahăr
  • două lămâi
  • vanilie

Mod de preparare

Mai întâi, vom spăla gogonelele și le vom lăsa să se usuce bine. Apoi, le vom tăia pe jumătate și le vom curăța în zona codițelor. Mai departe, urmează să îndepărtăm zonele stricate sau închise la culoare dacă acestea există. După ce am făcut și acest lucru, vom tăia gogonelele în formă de cubulețe cu latura de un cm, dar le putem tăia și mai mici în funcție de preferințele fiecăruia.

Acum, vom lua o cratiță largă și vom adăuga bucățile de gogonele. Mai departe, vom adăuga și zahărul. Amestecăm bine, iar apoi punem lămâile tăiate felii și vanilia. Momentan, cratița nu se pune pe foc, fiindcă gogonelele își vor lăsa o zeamă.

După ce am observat acest lucru, vom așeza cratița pe foc și vom aștepta să fiarbă dulceața noastră de gogonele. Atenție! Focul trebuie să fie mediu. Conținutul trebuie să scadă destul de mult ca să se lege siropul. După ce s-a îngroșat lichidul, vom opri focul.

Important! Dulceața de gogonele nu trebuie să scadă foarte mult, fiindcă se poate zaharisi după răcire. După ce am dat oala de pe foc trebuie să lăsăm dulceața să se răcorească pentru aproximativ un sfert de oră. Între timp, noi putem pregăti borcanele sterilizate.

Punem borcanele într-o tavă metalică și începem să le umplem cu dulceață. Ulterior, acestea se închid ermetic cu capace sterilizate și se așează în cămară. Dulceața de gogonele este gata. Garantat vă va încânta cu gustul ei delicios. Spor la treabă și poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...