Dulceața de trandafiri este una dintre cele mai parfumate, aromate și gustoase deserturi, perfectă pentru a fi servită în diminețile răcoroase, alături de o ceașcă de ceai cald, cu pâine prăjită și unt. În continuare vă prezentăm secretele unei rețete vechi de peste 100 de ani. Deși această dulceață poate fi realizată din petalele oricărui trandafir, dat fiind că toți trandafirii sunt comestibili, sunt de preferat cei cu petale aromate, numiți și trandafiri pentru dulceață. Află, în continuare, cât zahăr trebuie să pui în dulceața de trandafiri, dar și alte trucuri pentru un rezultat de excepție.
Dacă ești îndrăgostită de parfumul trandafirilor de grădină și vrei să le păstrezi aroma, ba chiar să-i integrezi într-un preparat absolut delicios, care stă cu mândrie pe raftul conservelor pentru iarnă, îți propunem o rețetă de dulceață de trandafiri. Pentru ca petalele trandafirilor să se transforme într-o minunată dulceață, trebuie să știi că vei avea de parcurs mai multe etape. Rețeta după care se prepară această dulceață este veche de mai bine de-un secol, fiind transmisă din bunici în copii și nepoți.
În zona Moldovei, există o tradiție îndelungată în ceea ce privește prepararea dulceții de trandafir. Prepararea acestei delicatese deține mai multe secrete, iar noi suntem bucuroși să vi le împărtășim. În primul rând, ținem să menționăm că un factor esențial în determinarea gustului este reprezentat de soiul folosit. Trandafirul de Damasc este cel mai utilizat soi în prepararea dulceței de trandafir, pentru că este fin, aromat și foarte parfumat – perfect pentru o dulceață delicioasă.
Însă, cel mai important detaliu de reținut este referitor la cantitatea de petale de trandafir folosită pentru dulceață, care nu trebuie să depășească 1 kilogram, pentru ca aceasta să își păstreze savoarea şi proprietăţile. De asemenea, un alt secret este legat de măsura de zahăr, care este egală cu cea a petalelor, adică 1 kilogram, cu mențiunea că zahărul trebuie să fie tos.
Citește și: Cum faci cea mai bună dulceaţă de cireşe. Ingredientul pe care doar puţine gospodine îl folosesc
Dulceața de trandafiri este un desert fin care merită fără doar și poate probat, iar noi vă venim în ajutor cu o rețetă de pe vremuri.
INGREDIENTE:
MOD DE PREPARARE:
Notă: Important de precizat că în dulceață se amestecă doar cu lingura de lemn!