Drob de pui, 5 rețete savuroase. Idei pentru preparate deosebite de Paște

Emanuela Pană 08.04.2024, 20:48

Paștele se apropie cu pași repezi, iar de pe mesele de sărbătoare nu are cum să lipsească drobul de miel sau de pui. Pentru persoanele care au probleme cu ficatul, pancreasul sau stomacul, carnea de miel din tradiționalul preparat de Paște poate fi înlocuită cu pui. Iată 5 rețete savuroase de drob de pui. 

5 rețete savuroase de drob de pui  

Drobul este un preparat tradițional care nu lipsește niciodată de pe mesele de Paște. Este un aperitiv care nu se pregătește deloc greu și, în plus, este și foarte gustos. Deoarece drobul de miel nu poate fi consumat de toată lumea, fiind un preparat mai greu, în special pentru cei care au probleme cu stomacul, venim astăzi cu 5 rețete de drob de pui – o alternativă mai ușoară, cu un conținut redus de grăsimi.  

1. Drob de pui clasic  

Ingrediente: 

  • 500 gr de ficat de pui 
  • 500 gr de carne de pui (piept sau pulpe dezosate) 
  • 2-3 ouă; 
  • 1 legătură mare de ceapă verde; 
  • 1 legătură de mărar; 
  • 1 legătură de pătrunjel; 
  • sare, piper, după gust. 

Mod de preparare: 

  • Fierbe ficatul și carnea de pui, apoi toacă-le mărunt sau dă-le prin mașina de tocat; 
  • Tocă fin ceapa verde, mărarul și pătrunjelul și călește-le ușor într-o tigaie cu puțin ulei; 
  • Într-un bol mare, amestecă verdețurile călite, carnea, ouăle, sarea și piperul; 
  • Toarnă compoziția într-o formă de copt tapetată cu hârtie de copt și coace la cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 40-50 de minute, până când drobul capătă o crustă crocantă. 

2. Drob de pui cu ciuperci 

Ingrediente: 

  • 450 gr de piept de pui sau piept de pui și pulpe superioare fără piele; 
  • 500 gr de ficat de pui; 
  • 100 gr de pipote pui; 
  • 200 gr de ciuperci champignon; 
  • 4 fire de ceapa verde; 
  • 2 fire de usturoi verde; 
  • 1 legătură de mărar; 
  • 4 ouă crude; 
  • 3 ouă fierte; 
  • sare și piper.  

Mod de preparare:  

  • Fierbe pieptul de pui, ficatul și pipotele; 
  • Călește ciupercile împreună cu ceapa verde și usturoiul verde; 
  • Toacă mărunt carnea fiartă și adaugă verdețurile și ciupercile călite. 
  • Bate ouăle crude și încorporează-le în amestecul de carne. Condimentează cu sare și piper după gust; 
  • Pune jumătate din compoziția pregătită într-o formă tapetată cu hârtie de copt, așează ouăle fierte pe mijloc, apoi acoperă cu restul compoziției; 
  • Coace la cuptor până capătă o culoare aurie și este ferm la atingere. 

Citește și: Rețeta de drob de miel de Paște a lui Chef Cătălin Scărlătescu. E moștenită de la bunica lui

3. Drob cu pui și spanac

Ingrediente: 

  • 1 piept de pui; 
  • 500 gr de ficăței de pui; 
  • 500 gr de spanac congelat; 
  • 3 cepe mari; 
  • 8 ouă; 
  • 3 linguri de ulei; 
  • 1 lingură de făină pentru tapetat tava; 
  • jumătate de legătură de pătrunjel; 
  • 3-4 fire de mărar; 
  • sare și piper după gust.  

Mod de preparare: 

  • Fierbe pieptul de pui și ficățeii de pui; 
  • Dezgheață și scurge bine spanacul; 
  • Călește cepele tocate în ulei până devin aurii și moi; 
  • Toacă mărunt carnea fiartă și amestec-o cu ceapa călită și spanacul; 
  • Bate ouăle și adaugă-le în amestecul de carne, împreună cu pătrunjelul și mărarul tocate, sare și piper, după gust; 
  • Tapetează o tavă cu făină, toarnă compoziția și nivelează; 
  • Coace la cuptorul preîncălzit până drobul este ferm și capătă o crustă aurie. 

4. Drob cu pui și legume 

Ingrediente: 

  • 1 kg de carne tocată de pui; 
  • 200 gr de măsline verzi;  
  • 2 ardei graşi; 
  • 300 gr de ciuperci; 
  • 1 legătură de pătrunjel; 
  • 1 legătură de mărar, 
  • 2 legături de ceapă verde; 
  • 5 ouă; 
  • 1 ardei gras verde; 
  • 1 lingură de delicat; 
  • sare și piper; 
  • 2 linguri de ulei. 

Mod de preparare:  

  • Călește ciupercile tăiate în ulei încins până se înmoaie; 
  • Taie măslinele, ardeii grași și verdețurile (pătrunjelul, mărarul, ceapa verde); 
  • Într-un bol mare, combină carnea tocată de pui cu legumele și verdețurile tăiate, adaugă măslinele, condimentează cu delicat, sare și piper; 
  • Bate ouăle și încorporează-le în amestecul de carne și legume; 
  • Toarnă compoziția într-o tavă unsă cu ulei și coace la cuptor preîncălzit până se formează o crustă arămie deasupra. 

Vezi și: Ce verdeață se pune la drob? Secretul celor mai iscusiți bucătari

5. Drob de pui cu măsline verzi 

Ingrediente: 

  • 500 gr de ficăţei; 
  • 1 piept de pui dezosat; 
  • 200 gr de măsline verzi fără sâmburi; 
  • 2 cepe; 
  • 4 ouă; 
  • 1 pachet de foi de plăcintă; 
  • sare și piper alb; 
  • 4 linguri de ulei. 

Mod de preparare: 

  • Fierbe ficățeii și pieptul de pui, apoi dă-i prin mașina de tocat; 
  • Curăță ceapa și taie-o mărunt, apoi călește-o în ulei; 
  • Când este gata, amestec-o împreună cu măslinele mărunțite, carnea tocată și ouăle, apoi condimentează după gust; 
  • Întinde foile, iar în centrul lor așează toată compoziția; 
  • Strânge colțurile foilor astfel încât să acopere umplutura și pune totul într-o tavă rotundă, tapetată cu hârtie de copt; 
  • Aplatizează, taie surplusul de foaie și introdu la cuptor, timp de 30-40 de minute. Feliază și servește cald. 

Poftă bună! 

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags:
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...